Haute couture a konyhában – Ez a desszert olyan, mintha a kifutóról jött volna

Shutterstock - nickichen
recept desszert mousse haute couture cukrászat
A csillogás nemcsak a kifutókon hódít: a haute couture most a desszertek világát is uralja. A cukrászat új trendje az elegáns süteményekről szól – megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz otthon is luxussütiket!

Ma már a desszertek világa is a glamourt idézi: a mousse torta olyan elegáns, mint egy Dior táska, a macaron pedig ugyanolyan státuszszimbólum, mint egy Louboutin cipő. Ha igazi gasztrós divatbemutatókra vágysz, ahol a desszertek a szemeket is jóllakatják, akkor a haute couture konyha lesz a te világod. És tudod mi a legjobb benne? Otthon is egyszerűen kipróbálhatod ez az irányzatot, csak egy kis kreativitásra lesz szükséged.

A haute couture desszertek már a konyhádban is elkészíthetőek
A haute couture desszerteket otthon is elkészíthetjük.
Forrás: Shutterstock

Haute couture a tányéron

Képzeld el, hogy a muffinok tetején lévő rózsaszín máz a Chanel örök érvényű divatját idézik, míg a vörösbársony torta olyan csillogó, mintha egy Versace estélyit húznál magadra. A haute couture desszertek lényege, hogy az ízlelőbimbók kényeztetése mellett a vizualitás is főszerepet kap. Az ilyen édességek nem csupán desszertek, hanem mini divatbemutatót hoznak a konyhánkba.

Tudtad, hogy Párizsban szinte már sport, hogy a legmenőbb cukrászdák a különböző luxusmárkákkal közös desszertkollekciót dobnak a piacra? Maga Karl Lagerfeld is odavolt a Ladureé különleges macaronjaiért. Most azonban nem kell egészen Franciaországig utaznod, hanem a konyhádban is életre keltheted ezeket a süteménykreációkat.

A rózsaszín málnamousse pohárdesszert receptje: olyan, mint a saját Chanel ruhád

Ez a desszert annyira elegáns, hogy simán helyet kaphatna az egyik divathét kifutóján. Könnyed, krémes, hihetetlenül finom és az összes barátnőd irigykedni fog, ha meglátja:

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 200 g friss málna (vagy fagyasztott, ha nincs szezon)
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek citromlé
  • 200 ml habtejszín
  • 100 g mascarpone
  • 2 ek méz
  • 1 csomag babapiskóta
  • Díszítéshez: ehető virág, aranycukor, málnaszemek

Elkészítés:

  • A málnát a porcukorral és a citromlével pürésítjük, majd ha ezzel megvagyunk, átszűrjük, hogy ne legyenek benne a magok.
  • A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a mézet, illetve a mascarponét.
  • Finoman beleforgatjuk a málnapürét, ami a színét fogja adni.
  • A poharak aljára tesszük a babapiskótát és rákanalazzuk a krémet, majd a hűtőben pihentetjük 2 órán keresztül.
  • A végén jöhet a díszítés, ahol ráhelyezünk néhány szem málnát, aranycukrot és ehető virágokat. Kész is a saját haute couture desszerted!

Néhány tipp, hogy még divatosabb legyen:

  • Használj martinis poharat vagy kristálypoharat az extra elegáns hatásért.
  • Nyugodtan játszhatsz a színekkel, ha nem szereted a málnát helyettesítheted más gyümölccsel.
  • Használhatsz különféle dekorcukrokat, hogy úgy nézzen ki a desszerted, mintha éppen arra várna, hogy meghívják a Met-gálára.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.