Ez a mogyorókrémes keksztorta az internet sztárja: egyszerű elkészíteni, mégis hihetetlenül finom

Shutterstock - images72
recept torta desszert
Ha szeretnél egy egyszerűen elkészíthető tortát az asztalodra, ez a neked való desszert. Ez a mogyorókrémes tortarecept meghódította az internetet.

Ha nem szeretnél órákon át sütögetni, mégis a csoki helyett egy tortát ennél, a mogyorókrémes kekszes tortarecept lesz számodra a tökéletes választás. Ez a desszert mostanában mindent visz a TikTokon és a gasztroblogokon, nem véletlenül. Olyan alapanyagokból készül, amit szinte minden háztartásban megtalálunk, nem kell hozzá még a sütőt sem bekapcsolni, és már az első falat után tudni fogod, hogy ez az új kedvenc desszerted. Ha vendégek jönnek, vagy csak magadat kényeztetnéd egy nehéz nap után, ez a torta minden alkalomra tökéletes választás.

Mogyorókrémes tortarecept amit sütni sem kell
Tortarecept sütés nélkül? Mennyei és egyszerű is!
Forrás: Shutterstock

Tortarecept kezdőknek

A mogyorókrémes keksztorta gyakorlatilag egy sütés nélküli, réteges édesség, ahol a vajas keksz (vagy háztartási keksz) és a tejszínes krém tökéletes harmóniában olvadnak össze. A brigitte.de szerint a rétegezés során a kekszek megszívják magukat a lágy krémmel, így a végeredmény egy puha, krémes, mégis kellemesen textúrált desszert lesz. Az íze leginkább egy házi tiramisura emlékeztet, csak éppen egy kis mogyorókrémmel megbolondítva!

Hozzávalók egy közepes méretű tortához (kb. 6-8 szelet):

  • 1 csomag háztartási keksz vagy vajas keksz (kb. 200-250 g)
  • 250 ml hideg habtejszín
  • 250 g mascarpone vagy natúr krémsajt
  • 3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 3-4 evőkanál mogyorókrém 
  • Egy kis tej a keksz áztatásához (kb. 100 ml)
  • Csokireszelék, kakaópor vagy mogyoródarabok a tetejére

Elkészítés:

  1. A krémhez a hideg tejszínt verd kemény habbá.
  2. Egy másik tálban keverd simára a mascarponét, a porcukrot és a mogyorókrémet.
  3. Óvatosan forgasd össze a két krémet – figyelj rá, hogy ne törd össze a habot, így marad szép könnyű az állaga.
  4. Egy tálba öntsd a tejet, és ebbe mártsd bele röviden (kb. 1-2 másodpercre) a kekszeket.
  5. Egy tál vagy kisebb tortaforma aljára helyezz egy réteg áztatott kekszet.
  6. Kend meg egy adag mogyorókrémmel, majd ismét egy réteg keksz következik – folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  7. A tetejére egy vastagabb krémréteg kerüljön, amit megszórhatsz csokireszelékkel, kakaóporral vagy aprított mogyoróval.
  8. Fedd le és tedd hűtőbe legalább 4 órára (vagy egy éjszakára), hogy a kekszek jól megpuhuljanak.

Ha szeretnéd, hogy a végeredmény még extrább legyen, keverj egy kis kávét a tejbe, amelybe a kekszeket mártod. Megbolondíthatod egy kis kókuszreszelékkel, banánszeletekkel, vagy befedheted egy tábla olvasztott csokoládéval is. A tetejét is izgalmasabbá teheted: szórd meg mogyoróval, vagy tört csokis keksszel!

Idén a nyáron ez a méltatlanul elhanyagolt zöldség a sztár: vigyáz az alakunkra is3 egyszerű spárgarecept, ami pillanatok alatt kész – Új szintre emelheted a nyári vacsorákatA pudingos pirítós az új sztár: életed reggelije lesz

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.