Unod a szokásos leveseket? A kakukkfüves gesztenyekrémleves feldobja a napod


Borbás Marcsi is gyakran készít ilyen levest, és mindig hangsúlyozza: a kakukkfüves gesztenyekrémleves azért jó választás, mert gyorsan elkészül, de mégis elég különleges ahhoz, hogy ünnepekre is tökéletes legyen. Szerinte akkor lesz igazán finom, ha teljesen simára turmixolod, mert így jön ki a gesztenye enyhén diós, de könnyű íze. A kakukkfű friss illatot ad neki, a barnacukor vagy a méz pedig csak annyira édesíti, hogy még jobban érvényesüljön az íze – de ügyelj arra, hogy ne legyen túl édes. Ha olyan krémlevest keresel, amit hétköznap este is gyorsan elkészíthetsz, de mégis valami különlegeset szeretnél, akkor ez egy tökéletes választás lesz.

A gesztenyét érdemes alaposan megtisztítani és előfőzni, mert a főzőlé adja meg azt az alapízt, amitől igazán finom lesz a leves. Jó trükk, ha egy kevés gesztenyét félreteszel, és tálaláskor pirítva szórod a tetejére. A krémességet egy kis vajjal vagy extra tejszínnel tudod fokozni, amitől sokkal lágyabb és teltebb lesz a leves állaga. A kakukkfüvet érdemes már a főzés elején hozzáadni, hogy a friss, fűszeres illat jól átjárja az egészet. Ha szeretnéd a levesedet egy kicsit feldobni, a tálaláskor tehetsz a tetejére pirított mandulát vagy diót, szórhatsz rá néhány kakukkfűlevelet, és akár egy csepp édes fehérbor vagy rum is jól illik hozzá – ezektől még különlegesebb lesz a levesed.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 375 kcal
A téli, bekuckózós időszakban valahogy mindenki gyakrabban gondol a krémlevesekre, hiszen bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből össze lehet dobni egy tápláló, laktató fogást. Van, aki a jól bevált téli levesekre esküszik, más inkább a burgonyára. Ezt az alapanyagot akár öt különböző módon is fel lehet használni, ha burgonyakrémlevest szeretnénk készíteni. Aki az édeskés irányt szereti, annak jó ötlet lehet a sárgarépa-krémleves, ami a megszokott ízvilágtól kicsit eltérő, de érdemes kipróbálni. Bár a brokkoli nem annyira édes ízű, hétvégére kiváló választás lehet. A hideg hónapokban pedig sokan keresnek valami olyat, ami egy kicsit erőt is ad, így kerülnek elő a jól bevált immunerősítő levesek, amelyek tényleg jó szolgálatot tesznek ilyenkor.
A gesztenyék előfőzése teszi igazán ízessé a levest, a krémességet egy kis vajjal és tejszínnel fokozhatjuk. A kakukkfű adja meg a pikánsságát, ha pedig extra ízeket csempésznénk bele, akkor pirított mandulával vagy dióval szórjuk meg a tetejét tálaláskor.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.