Az idei karácsony egyik legnépszerűbb koktélja volt a nugátos mézeskalácslikőr. Ha azonban nem kóstoltad, itt az idő, készítsd el szilveszterre.

Forrás: Shutterstock
A nugátos mézeskalácslikőr volt az idei karácsony sztárja
Idén karácsonykor a Kinder csokilikőrhöz és rumos teákhoz hasonlóan az extrán édes, desszertitalok voltak a legnépszerűbbek. Nem véletlenül: tökéletesek ünnepi összejövetelekre, szilveszterre vagy egy téli iszogatásra is.
A nugátos mézeskalácslikőr receptje
Hozzávalók
- 300 g nugát vagy nutella
- 400 ml kávétejszín
- 150 ml konyak vagy vodka
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
A nugátot gőz fölött olvaszd meg. Ha kellően megolvadt, tedd félre, és szórd hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket. Keverd hozzá a tejszínt és az alkoholt, és alaposan vegyítsd el. Ha ezzel kész vagy, egy finom szűrőn keresztül szűrd át a folyadékot, majd tedd a hűtőbe 24 órára.
Mindig jól hűtsd le, semmiképp ne fagyaszd le. Ne hagyd a szabad levegőn túl sokáig, kitöltés után mindig tedd vissza a hűtőbe. Kisebb whiskyspohárba öntsd ki, dekorálhatod csokireszelékkel, fahéjrúddal vagy csillagánizzsal is. Kísérletezd ki a fűszerezést, ha íztelennek érzed, keverj hozzá plusz fűszereket, vagy több nutellát.
Nézd meg további téli receptjeinket is:


