Chilis-ananászos marinált tofu vacsorára: itt van Hollywood anyagcsere-pörgető receptje

shutterstock /Guajillo Studio -
diéta recept Hollywood zsírégetés
Hollywood már régóta tudja, legfeljebb titkolja: este igenis lehet enni, sőt, a vacsora nem ellenség, feltéve, hogy olyan alapanyagokból készül, amelyek nem terhelik meg az emésztést. A tofu, a chili és az ananász triója pont ebben a legjobb – következzen tehát az anyagcsere-pörgető chilis-ananászos marinált tofu receptje.

Mindhárom összetevő támogatja az emésztési folyamatokat, magas a tápértékük, de alacsony a kalóriatartalmuk. Az anyagcsere-pörgető hollywoodi vacsora fő alapanyaga tehát a tofu, ami kiváló és laktató növényi fehérjeforrás. A chili a kapszaicin-tartalma miatt egyértelműen támogatja a zsírbontást, télen kellemesen felmelegíti a testet és javítja a vérkeringést, a bromelian enziméről ismert ananász pedig szintén aktívan részt vesz a zsírok lebontásában. Ez a kombináció alakbarát, vagyis akkor sem fekszi meg a gyomrod, ha este későn fogyasztod. Mutatjuk a receptet!

anyagcsere-pörgető könnyű vacsorarecept tofuval, ananásszal és chilivel
Az anyagcsere-pörgető könnyű vacsorarecept 3 fő alapanyaga: tofu, ananász, chili.
Forrás: shutterstock

A hollywoodi anyagcsere-pörgető chilis-ananászos marinált tofu előnyei

  • Fogyaszthatod könnyű salátával, grillezett zöldséggel, chiliszósszal vagy akár magában is.
  • Laktat, de nem terheli meg a szervezetet.
  • Látványos, turbózza azanyagcserét, vitaminokban gazdag, és ideális azoknak, akik este sem szeretnének bűntudattal vacsorázni.
  • A legszebb „tálalás”, ha nyársra húzod az ananász- és a tofukockákat.

Jöjjön a recept! — Így készítsd el!

Az édes-savanykás ananász és a chili tökéletes párost alkotnak, hiába tűnik bizarrnak az elegyítésük. Az ananász egyébként gazdag C-vitaminban, de jelentős mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, E-vitamint és olyan hasznos anyagokat mint a mangán, a kálium és a magnézium. Járj el a recept szerint, és meglátod, pont olyan lesz, mintha egy hollywoodi wellness szálloda étterméből rendelted volna.

Hozzávalók (2 adag)

  • 300 g natúr tofu
  • 1 csésze friss vagy konzerv (cukormentes) ananász
  • 1 lime leve
  • 1 evőkanál agavé szirup vagy bármilyen más folyékony édesítőszer
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma reszelve
  • ½ teáskanál chilipehely vagy friss chili apróra vágva
  • Só, bors ízlés szerint
  • Friss koriander vagy újhagyma a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A tofut vágd kockákra, majd egy konyhai papírral itasd le róla a felesleges nedvességet, hogy minél több ízt fel tudjon venni a pirításkor. Tégy ugyanígy az ananásszal is.
  2. Keverd össze a pác hozzávalóit: a lime levét, az édesítőszert, a szezámolajat, a reszelt fokhagymát, a chilipehelyet.
  3. Először a tofut, majd az ananászt forgasd bele a pácba, aztán hagyd állni legalább 30 percig.
  4. Tedd forró serpenyőbe, pirítsd át néhány perc alatt, hogy aranybarna külsőt kapjon a tofu, az ananász pedig karamellizálódjon.
  5. Korianderrel, némi chiliszósszal vagy egy kevés lime-mal is tálalhatod. A legszebben akkor utat, ha nyársra húzod az ananász- és a tofukockákat.

Baráti összejövetelekre is bármikor elkészítheted, garantáltan sikeres lesz nem csak a vegánok körében. Bűntudat nélküli jó étvágyat kívánunk!

Imádod az új recepteket? Inspirálódj további cikkeinkből!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.