Egyetlen hozzávaló a forró csokoládéhoz, és turbófokozatra kapcsol az anyagcseréd

Shutterstock - nblx
édesség anyagcsere recept
Ha valami igazán kényeztető, mégis könnyű italra vágysz, mi más jöhetne szóba, mint a tél szupersztárja? Igen, forró csokit gyakorlatilag mindenki tud csinálni, mi azonban most egy rendhagyó receptet hoztunk: a vegán kardamomos forró csokoládétól turbó fokozatra kapcsol az anyagcseréd, ráadásul a vitaminok és a plusz kilók miatt sem kell aggódnod.

Ez az ital egyszerre krémes, aromás és élvezetesen fűszeres, az egyik legnagyobb előnye pedig, hogy az anyagcserédet is felpörgeti. A kardamomos forró csokoládé egyik titka a növényi tej, ami a klasszikus tejjel szemben nem okoz puffadást, emellett gazdag és ünnepi ízt ad a csokinak. A kardamom csodás téli fűszer, az ájurvédikus tapasztalatok szerint segíti az emésztést, serkenti az anyagcserét, támogatja a zsíranyagcserét és még boldoggá is tesz, hiszen endorfint szabadít fel. 

Álmaid forró csokoládéja kardamommal, plusz kalóriák nélkül. 
Álmaid forró csokoládéja kardamommal, plusz kalóriák nélkül. 
Forrás: Shutterstock

A kardamomos forró csokoládé előnyei – Hát lehet ennél kedvesebb hozzád egy forró ital?!

Bőséggel tartalmaz B-vitaminokat, köztük B6-vitamint, ami segíti az idegrendszer kiegyensúlyozott működését. C-vitamin-tartalma miatt antioxidáns hatású. Kisebb mennyiségben ugyan, de tartalmaz folátot és A-vitamint is – előbbi hozzájárulhat a sejtosztódáshoz és a vérképzéshez, utóbbi a látás és a bőr egészségéhez. A kardamomban olyan illóolajok találhatók, mint például a cineol vagy a limonén, melyek serkentik a gyomor- és bélrendszer működését és elősegítik az emésztőenzimek termelődését. Ha mellé még probiotikumot is szedsz, már rengeteget tettél a pocakod egészségéért. És most jöjjön a lényeg: a kardamomos forró csokoládé receptje!

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

  • 250 ml növényi tej (mandula-, zab- vagy kókusztej)
  • 4-5 kocka étcsokoládé (min. 70% kakaótartalmú)
  • 2–3 szem kardamom (frissen őrölve a legjobb)
  • 1 teáskanál juharszirup vagy 1 datolya
  • csipetnyi só

Így készítsd el a tökéletesen krémes forró csokoládét kardamommal

  • Öntsd a növényi tejet egy kisebb lábasba, melegítsd közepes lángon, de vigyázz, hogy ne forrald fel!
  • Add hozzá a kardamomot. Akkor már jó úton jársz, ha a fűszer aromája felszabadul a konyhában. 
  • Törd vagy aprítsd fel a csokoládét, keverd a forró tejhez, és kevergesd addig, amíg teljesen elolvad.
  • Ha édesebben szeretnéd, keverd bele a juharszirupot, a kedvenc édesítőszered vagy datolyát, majd turmixold simára.
  • Öntsd csészébe, szórd meg egy csipet kardamommal vagy reszelt csokival. Kortyolgasd és élvezd lassan, forrón.

A kardamommal felturbózott vegán forró csokoládé eltelít és tökéletes akkor, ha elkapna az édesség utáni vágy. Bűntudat nélkül fogyaszthatod.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.