Alakbarát céklaleves, ami még a téli fáradtság ellen is hatásos


A farmerjaid több, mint hálásak lesznek ezért a mennyei céklalevesért, ami amellett, hogy elképesztően finom, még diétás is! Ha nem tudod, hogy mit egyél vacsorára, vagy csak szeretnéd kicsit megmelengetni magad ebben a cudar időben, jobb választás nem is létezik ennél!

Ahogy az idő egyre hidegebbé válik, mi annál inkább kapunk kedvet egy forró, ízletes levesre, amitől úgy érezzük magunkat, mintha egy meleg, puha ágyban hemperegnénk. Ezek a finomságok olyanok, mint egy jó barát: mindig ott vannak és mindig tudják, hogy pontosan mire van szükségünk. Arról nem is beszélve, hogy az elkészítésük pont annyi időbe telik, mint egy Szex és New York epizód – mi ez, ha nem isteni egybeesés?
A mai menü egy ínycsiklandó céklaleves, ami egy igazi superfood: természetes nitráttartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomást, emellett pedig bizonyítottan növeli az állóképességet és segít lebontani a méreganyagokat.
Oh és a legjobb: mivel tele van rosttal, hosszabb ideig eltelít és az emésztést is javítja, így olyan szinten támogatja a fogyókúra sikerességét, mint kevés más étel.
1. Hámozd meg és darabold fel a céklát, a hagymát, a zellert, az almát és a fokhagymát. (Pro tipp: ha előfőzött céklát használsz, nem nézel ki úgy, mint aki lemészárolt egy céklacsaládot!). Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, párold benne üvegesre a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a zellert és az almát és pirítsd 5 percig.
2. Add hozzá a céklát, öntsd fel az alaplével, majd fűszerezd ízlés szerint szerecsendióval, kakukkfűvel, sóval és borssal. Közepes lángon főzd kb. 20 percig, míg minden zöldség szépen megpuhul.
3. Ha kész, botmixerrel pürésítsd, majd keverd bele a tejet.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.