Tízéves kisfiú csodája segíthet Schumachernek

Forrás: AFP/Fred Dufour -
síbaleset apallic szindróma Forma-1 Michael Schumacher mesterséges kóma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mindössze tízesztendős Brook Hill két hétig volt kómában egy síbaleset után. Az angol kisfiú szeretné, ha az ő története és gyógyulása adna reményt Schumacher szeretteinek és a Forma-1-es pilótának, amikor visszatér a kómából. 

Egy évvel ezelőtt érte a fiút baleset, aki két hétig feküdt kómában a kórházban. Miután áprilisban hazarepülhetett, az angol orvosok megdöbbentek azon, milyen gyorsan felépült a fiú, aki több lelkesítő üzenetet kapott sportolóktól és csapatoktól: többek között az angol, a walesi és a skót rögbiválogatott, de még az aranylabdás Michael Owen is üzent Hillnek.

Forrás: AFP/Fred Dufour

Most úgy érezte, rajta a sor és levelet írt Schumachernek és családjának, hogy bebizonyítsa, semmi sem lehetetlen - írja a Mirror.

"A támogatásunkról szeretnénk biztosítani a pilóta családját, és meg akartuk mutatni nekik, pozitív végkifejlete is lehet a balesetnek. Ő is nagy harcos, csakúgy, mint Brook, és bízunk benne, hogy hamarosan felépül" - mondta a tízéves fiú édesapja a lapnak.

Schumacher állapotáról egyelőre nincs újabb hír. Az orvosok egy része úgy véli, ha a mesterséges kómából felébresztik a sportolót, már sosem lesz az, aki volt. Közülük is a leginkább borúlátó Jean-Marc Orgozo, az University of Bordeaux neurológiaprofesszora, aki a minap a következőt nyilatkozta: "Minden nap, minden hét, amit kómában tölt csökkenti az esélyt arra, hogy a helyzete javuljon", és azt is megemlíti, hogy Schumacher feltehetően apallic-szindrómában szenvedhet, avagy más néven vegetatív állapotban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.