Balesete után a lábához varrták a 9 éves kislány kezét, hogy megmentsék

kézátültetés donor láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 9 éves Ming Li akkor veszítette el a kezét, amikor júliusban iskolába menet elütötte egy traktor. A keze azonban túlságosan sérült ahhoz, hogy azonnal vissza lehessen varrni, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy gyógyulásáig a jobb lábszárához varrják. Három hónap múlva a zhengzhou-i kórház orvoscsoportja visszaültette a karjára  - írta a Daily Mail.

Dr. Hou Jianxi kórházi szóvivő így nyilatkozott: "Amikor behozták, a bal kézfeje teljesen különvált a testétől. Ijesztő volt. Most azonban Ming Li újra képes mozgatni a csuklóját, a bal kézfeje pedig egészséges rózsaszínűvé vált, ami azt bizonyítja, hogy helyreállt a vérkeringés."

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

A kislánynak azonban további két műtéten kell átesnie jövőre, amelyek kézműködését javítják, és eltüntetik a hegeket. Dr. Hou szerint Ming Li a fizikoterápiát követően sokkal jobban tudja majd mozgatni a kezét. "Pontos százalékos arányt nem adhatunk azzal kapcsolatban, mennyire nyeri vissza a mozgást, de az biztos, hogy képes lesz ellátni magát, sőt még autót is tud majd vezetni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.