A nő, aki fogyással mentette meg anorexiás lányát

anorexia fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 30 kilogrammra lesoványodott Ruth Jenkinson élete veszélybe került, amikor orvosai figyelmeztették, hogy szervei bármelyik pillanatban felmondhatják a szolgálatot.

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

Mrs. Jenkinson azóta tizenkilenc kilót fogyott, Ruth pedig közel tizenkét kilót szedett fel. "Szokatlan megállapodás volt, de tudtam, hogy valamit tennem kell azért, hogy Ruth újra egyen. Korábban megpróbáltam rákényszeríteni az evésre, de nem vált be. Könyörögni is próbáltam, de az sem segített" - mesélte az édesanya. "Amikor felajánlottam, hogy én lefogyok, ha ő meghízik, ráállt a dologra. És tényleg be is vált. Segített megtervezni a fogyókúrás étkezéseimet, sőt, még néhány ételt is megfőzött. Végül ez mentette meg az életét."

Ruth 13 éves korától küzdött az anorexiával. A 160 cm magas lány testsúlya akkor 60 kg volt, ettől kezdve azonban kihagyta az étkezéseket, és fogyását bő ruhákkal rejtette el, egészen addig, amíg tavaly októberben el nem érte az ijesztő 30 kilogrammot. Orvosai figyelmeztették, hogy bármelyik pillanatban leállhatnak a szervei, és felvették egy táplálkozási rendellenességekre szakosodott klinikára, de Ruth még ekkor sem volt hajlandó enni.

Amikor édesanyja felajánlotta az egyezséget, legnagyobb meglepetésére Ruth azonnal belement. Mrs. Jenkinson 78 kilogrammról 59 kilóra fogyott le, Ruth pedig mostanra elérte a 40 kilogrammot. Elmondása szerint annyira ösztönzőleg hatott édesanyja diétája, hogy elhatározta, mindent megtesz azért, hogy egészséges maradjon.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.