Kettesben a karácsonyfával - Tippek, hogy ne légy magányos

karácsony magányos egyedüllét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha alakulhat úgy az élet, hogy az ünnepek alatt kettesben találjuk magunkat a karácsonyfával. Akár felkészültünk a helyzetre, akár nem, a magányos karácsony próbára teheti bárki tűrőképességét.

iStockPhoto
iStockPhoto

Karácsonykor bizonyítottan felerősödnek a depressziós tünetek mindazoknál, akik kénytelenek egyedül tölteni az ünnepet, ám nem feltétlenül kell, hogy szabad utat engedjünk a szomorkodásnak és az önsajnálatnak, hiszen számtalan módszer létezik arra, hogy értékesnek és szerethetőnek érezzük magunkat akkor is, ha pillanatnyilag egyedül vagyunk.

Szeretetből font mentőkötél






iStockPhoto
iStockPhoto

Karitatív karácsony








Önvizsgálat, derűs hangulatban




iStockPhoto
iStockPhoto

Tippek a fa alá










Gazdag Enikő, pszichológus

Klienseim körében, válófélben lévő pároknál, vagy szakítás után lévőknél előfordulhat, hogy az illető egyedül, a párja nélkül tölti a karácsonyt. Ezzel már az ünnepek előtt elkezdünk foglalkozni, az egyedülállónak segítek abban, hogy "megteremtse", elképzelje a szentestét, hogy hogyan is fogja eltölteni, így sokkal könnyebb utána kivitelezni, hiszen a "terv" már megvan. Megoldás lehet a szülőkkel, rokonokkal vagy barátokkal tölteni az estét, de amennyiben úgy alakul, az egyedül töltött karácsonyra is fel lehet készülni.

Érdemes a hangulatot ugyanúgy megteremteni, fát díszíteni, vacsorát készíteni, apró ajándékkal meglepni saját magunkat. Aki önmagával békében él, képes elfogadni, hogy az egyedül eltöltött szenteste nem a magányról szól, hanem egy alkalom lehet, hogy önmagában is békét, meghittséget teremtsen.

Különböző elfoglaltságokat is hasznos lehet keresni a szentestére, pl. egy jó könyvet elolvasni, egy tartalmas filmet megnézni, forralt bort kortyolgatni, az érzéseket papírra vetni, karácsonyi albumot hallgatni, bármi beleférhet, ami segít a lelki egyensúly létrehozásában.

Kassai Tini

LIFE MAGAZIN: STRESSZMENTES KARÁCSONY


http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6yvJWGxloBOHapmu

GALÉRIA: TRENDI AJÁNDÉKTIPPEK ANYUNAK, A PASINAK ÉS BARÁTNŐNEK


/1012/Trend2010121792941

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Korábban

A mítosz vége - meddig hiszünk a Mikulásban?
Csábító karácsonyi ételek - pluszkilók nélkül
Veszély leselkedik a gyerekekre karácsonykor
Ünnepi lakoma bűntudat nélkül

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.