homeopátia praktikák köhögés légutak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A köhögés egy fontos védekező reflex: kevesen tudják, de több mint 1000 km/órás sebességgel tisztogatja a légzőrendszert a lerakódott nyáktól, kórokozóktól, allergénektől.

A köhögés általában felső légúti fertőzés eredménye. Manapság divat az influenzát és a vírusfertőzéseket lábon kihordani, vagy a tüneteket gyorsan elnyomni, aminek sokszor elhúzódó maradványköhögés az eredménye. Fontos lenne minden betegségnél betartani a pihenés, könnyű étel és ágynyugalom szentháromságát, mert ezzel és a homeopátiás szerekkel gyorsan lezajlanak. De a mai rohanó világban inkább lázcsillapítóval megyünk dolgozni.

Thinkstock
Thinkstock


Akkor köhögünk szárazan, nyálka felköhögése nélkül, amikor a légutak gyulladtak. Ezt okozhatja egy arcüregből a garaton csorgó váladék, vírusfertőzés, egy este füstös helyen, és még számos más dolog is. Ha sokáig tart, 2-3 hétnél tovább, feltétlenül ki kell vizsgálni, mi áll a háttérben. Néha ez lehet gyógyszer mellékhatása is, pl. egyes vérnyomáscsökkentőké. Az éjszakai száraz köhögést okozhatja reflux is.

Háziszerek köhögésre

Meleg, mézes, citromos limonádé, legalább 3x naponta. A szűnni nem akaró ingerköhögésre nyugtató hatású, ha friss gyömbért rágcsálunk, egy csipet sóval megszórva. Ha ez nem kivitelezhető, akkor reszeljük le a gyömbért, és adjunk hozzá meleg vizet. Teaként ihatjuk mézzel.

A szőlőlé mézzel szintén enyhíti a rohamokat, főleg lefekvés előtt.

Felszakad a köhögés a következő keveréktől

1 csésze tejet melegítsünk pár percen keresztül egy teáskanálnyi kurkumával és egy csipet sóval - sajnos az íze nem egy kulináris élmény, ám annál hatásosabb. A kurkuma természetes antiszeptikus szer, talán ezért is fogyasztanak belőle annyit Indiában.

A szoba levegőjét tartsuk párásan, ha nincs párologtató, egy tiszta, vizes törölköző is megteszi a fűtőtesten. A köhögés homeopátiás kezelésére több lehetőségünk is van. Választhatunk személyre szóló szert a tünetek alapján.

Figyeljük meg a köhögés hangját, a hőmérsékletre bekövetkező változásokat, a meleg vagy hideg folyadék pozitív hatását. Ha erre nincs idő, jól jön egy üveg homeopátiás köhögés elleni kanalas orvosság a háznál. Fantasztikus köptető is, hurutos köhögésnél adjuk mindig ezt először. Száraz köhögésre szedhetjük a legjobban bevált homeopátiás szerek kombinációját.

A homeopátia helye az egészségügyi rendszerbenhttp://www.life.hu/gyogyulj/20110622-a-homeopatia-helye-az-egeszsegugyi-rendszerben.htmlHomeopátia: a természetes gyógyulás híveinekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110222-homeopatia-a-termeszetes-gyogyulas-hiveinek.htmlA sztárok is homeopátiával gyógyulnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110208-a-sztarok-is-a-homeopatiaval-gyogyulnak.htmlHomeopátiával is gyógyíthatóak a világjárványok!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110203-homeopatiaval-is-gyogyithatoak-a-vilagjarvanyok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.