Hatalmas felháborodás övezi Szíj Melinda péntek esti kiesését. Sokan úgy gondolják, hogy a furcsa stílusú énekesnő csalás áldozata lett, és nem értik, mi történhetett, hiszen Melinda eddig toronymagasan vezetett minden egyes Megasztár-műsort.

Bundának, sőt az aljasság netovábbjának minősítik Szíj Melinda rajongói a péntek esti történéseket. Való igaz, van néhány furcsaság Melinda kiesésében, hiszen a Megasztár 5 történetében mindvégig ő volt a közönség kedvence, sőt, a tegnapi adás elején még 45 százalékkal vezetett Tolvai Renáta és Kökény Attila előtt. Az is igaz, hogy Tolvai Renáta már több alkalommal állt a kiesés szélén - ezek miatt nehéz elhinni, hogy fél óra alatt olyan mértékben változhatott meg a szavazás aránya, hogy Melinda az utolsó helyen végzett.

Szólj hozzá te is! Szíj Melinda könnyes végjátéka

A furcsaságok közé tartozik a zsűri pálfordulása is, egyikük élő adásban kijelentette, Melinda ottléte valamiféle érthetetlen szimpátiaszavazás következménye, a legjobb 12 énekes közé besorolható, de a legjobb háromba már nem, illetve Friderikusz Szíj Melinda-paródiának nevezte - valóban nem éppen a 42 éves hölgy egyéniségére és mozgáskoordinációjára tervezett koreográfia miatt - duettjét Tolvai Renátával.Szíj Melinda édesanyja már a múlt héten sejtette, lánya ki fog esni a tehetségkutatóból. Sérelmezte, hogy  Tolvai Renáta a TV2 kedvence, pedig ő "határon túli magyar". A büszke anya - akinek hatására Melinda még a párját is elhagyta - vádjai nem biztos, hogy megalapozottak, mindenesetre tény: valóban sok a furcsaság és a véletlen Szíj Melinda kiesése körül.

 

Pákozdi Cincy: Bunda itt, bunda ott

Anno, amikor Caramel vagy Rúzsa Magdi álltak az Aréna színpadán, bevallom, szavaztam rájuk. Nem gondoltam bele, hogy az a pénz hova megy, hogy hova tűnnek a szavazatok, ki számlálja őket, Fignár Andrea, a közjegyző mit csinál, csak elküldtem, mert úgy gondoltam, annyi szép estét adtak nekem az énekesek, hogy nekem is kötelességem "segíteni" nekik. Most nem küldenék egy árva SMS-t sem, mert csalódtam.

TV2 - Szíj Melinda bundája

Az elmúlt napokban a bulvársajtó folyton-folyvást Szíj Melindáról cikkezett: nem is szerény nő, csak megjátssza magát, egy boszorkány, tudatos és gonosz, a két versenyben maradt társa is utálja. Érdekes, hogy pont az utolsó héten indult el a lejárató kampány, érdekes, hogy az eddig ünnepelt "magyar Susan Boyle" hirtelen közellenség lett. Az internetes kommentekben kétféle véleményt olvashatunk, köztes nincs: "Isten adta tehetség!", vagy "Vén boszorkány, nem is tud énekelni!" Megosztó személyiség, az biztos. Mi örültünk a pénteki végeredménynek, de nem azért, mert nem szeretjük Melindát, egyszerűen nem nyerhette volna meg a versenyt. Nem azért, mert nem tud táncolni, s nem azért, mert ritmikai problémái vannak: egyszerűen azért, mert képtelen lett volna feldolgozni a helyzetet, nem tudott volna mit kezdeni a döntéssel. Bizonyára a TV2 szerkesztői is felismerték ezt, és változott a koreográfia: nem nyerhette meg Szíj Melinda a versenyt. A pénteki Megasztár alatt az utolsó etapban már nem mutatták be a százalékos arányokat. Egyébként az egész százalékozást nem értjük, randomszerűen, hol megmutatják, hol nem (a valós vagy kitalált adatokat). Tehát a műsor elején Melinda fölényesen vezetett, s a végére mégis leelőzte őt Kökény. Ennyi ellendrukkere lenne a győri hölgynek, ennyien szeretik Kökény Attilát, vagy ennyire le volt már előre beszélve a dolog? Mindenki találgat. Találgatnak arról, hogy hova tűnnek az SMS-ek, arról, hogy egyáltalán a nézői szavazatok számítanak-e, vagy csak jó kis bevételi forrás ez a kereskedelmi csatornának?

RTL Klub - KamuVilág

Az RTL Klub trash reality-je szintén elég érdekesen alakul: a villalakók jól ismerik egymást, alig van köztük média-szűz. (Talán Alekosz, Leonidasz és Zsófi.) Sorra derülnek ki a pornós előéletek, a pikáns sztorik a szereplőkről - persze, így sokkal izgalmasabb, lehet min csámcsogni. A szerkesztők jó munkát végeztek: csupa furcsa embert szedtek össze, akiknek közük nincs a valósághoz - a ValóVilágos arányok szerint az utcán szembe jövő emberek felének pornós múltjának kéne lennie. Persze, ez érdekes és szórakoztató - de kinek? Kinek készítik a műsort? Itt is van szavazás, hogy ki menjen be a Villába, később pedig, hogy ki essen majd ki a versenyből, de vajon a szereplők hozzátartozóin és barátain kívül felemeli valaki a telefont? Nehezen tudom elképzelni, hogy egy család esti programja az, hogy szavazgatnak azért, hogy melyik léhűtő kerüljön be a design-házba. - "Nem számít a jelzáloghitel, gyerünk, anya, nyomjad az izmos csávóra!" - reméljük ez csak egy fiktív dolog. Tételezzük fel, hogy az ismerősök vadul nyomják a voksokat, mert azt hiszik, számít. Nyilván tévednek. Az egész meg van rendezve. Érdekes, hogy az eddigi hármasokból jóformán csak olyan ember lett villalakó, akinek zavaros múltja van, ami jó címlapsztorit szolgáltat a bulvármagazinoknak. Van bent pár kevésbé botrányos figura, ellensúlyozásképp, hogy annyira ne legyen átlátszó a dolog.

A legérdekesebb a Szépfiúk beszavazója volt: Gombira érkezett a legtöbb szavazat, de másnap kiderült, hogy csak 2-3 telefonszámról jöttek a voksok. Ezért Jerzyt is beküldték, mert bár kevesebb szavazata volt, több helyről érkeztek. Mi történhetett? Azért küldtek be két fiút, mert a lányok bent nem gerjedtek a benti felhozatalra, és így nem lesz szex a Villában? Vagy annyira lapos volt a hangulat, hogy konfliktushelyzetet akartak szítani? Esetleg elrontottak valamit, és Gombi nevét mondták a vezérlőből, mikor már rég le volt zsírozva, hogy Jerzy megy be? Azt nem tudjuk elképzelni, hogy valóban sok-sok szavazat érkezett, és az egyik fiú véletlenül lenyomta a már előre eltervezett másik srácot.

Rossz úton haladnak a kereskedelmi televíziók, mert sok nézőt fognak elveszíteni a nyilvánvaló bundák miatt. Kell a pénz, az emelt díjas SMS-ek, de nem hiszem, hogy el kell hinnünk, ezek a voksok számítanak. Ki az, aki ma ennyi pénzt költ a semmire? A különböző magazinműsorokban is érdekes, szavaznak az emberek. Kérdés: "Önnek több pénz jut a karácsonyra idén 30 000 forintnál?" - a szavazók 83%-a NEM-mel válaszol... hát persze, de 200 forintot elküld a tévének, hogy megválaszolja ezt. Abból simán kijöhetett volna az ajándékkísérő kártya. De nem, inkább szavaz. Se.

 


Korábban:

Megasztár: Szíj Melinda könnyes végjátéka 
Szíj Melinda elhagyja családját? 
Mester Tamás fellázadt Szíj Melinda ellen