Óriási a felháborodás: Csalás volt Szíj Melinda kiesése?

Megasztár csalás kiesés Szíj Melinda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas felháborodás övezi Szíj Melinda péntek esti kiesését. Sokan úgy gondolják, hogy a furcsa stílusú énekesnő csalás áldozata lett, és nem értik, mi történhetett, hiszen Melinda eddig toronymagasan vezetett minden egyes Megasztár-műsort.

Bundának, sőt az aljasság netovábbjának minősítik Szíj Melinda rajongói a péntek esti történéseket. Való igaz, van néhány furcsaság Melinda kiesésében, hiszen a Megasztár 5 történetében mindvégig ő volt a közönség kedvence, sőt, a tegnapi adás elején még 45 százalékkal vezetett Tolvai Renáta és Kökény Attila előtt. Az is igaz, hogy Tolvai Renáta már több alkalommal állt a kiesés szélén - ezek miatt nehéz elhinni, hogy fél óra alatt olyan mértékben változhatott meg a szavazás aránya, hogy Melinda az utolsó helyen végzett.

Szólj hozzá te is! Szíj Melinda könnyes végjátéka

A furcsaságok közé tartozik a zsűri pálfordulása is, egyikük élő adásban kijelentette, Melinda ottléte valamiféle érthetetlen szimpátiaszavazás következménye, a legjobb 12 énekes közé besorolható, de a legjobb háromba már nem, illetve Friderikusz Szíj Melinda-paródiának nevezte - valóban nem éppen a 42 éves hölgy egyéniségére és mozgáskoordinációjára tervezett koreográfia miatt - duettjét Tolvai Renátával.



Szíj Melinda édesanyja már a múlt héten sejtette, lánya ki fog esni a tehetségkutatóból. Sérelmezte, hogy Tolvai Renáta a TV2 kedvence, pedig ő "határon túli magyar". A büszke anya - akinek hatására Melinda még a párját is elhagyta - vádjai nem biztos, hogy megalapozottak, mindenesetre tény: valóban sok a furcsaság és a véletlen Szíj Melinda kiesése körül.

Pákozdi Cincy: Bunda itt, bunda ott


Anno, amikor Caramel vagy Rúzsa Magdi álltak az Aréna színpadán, bevallom, szavaztam rájuk. Nem gondoltam bele, hogy az a pénz hova megy, hogy hova tűnnek a szavazatok, ki számlálja őket, Fignár Andrea, a közjegyző mit csinál, csak elküldtem, mert úgy gondoltam, annyi szép estét adtak nekem az énekesek, hogy nekem is kötelességem "segíteni" nekik. Most nem küldenék egy árva SMS-t sem, mert csalódtam.

TV2 - Szíj Melinda bundája

Az elmúlt napokban a bulvársajtó folyton-folyvást Szíj Melindáról cikkezett: nem is szerény nő, csak megjátssza magát, egy boszorkány, tudatos és gonosz, a két versenyben maradt társa is utálja. Érdekes, hogy pont az utolsó héten indult el a lejárató kampány, érdekes, hogy az eddig ünnepelt "magyar Susan Boyle" hirtelen közellenség lett. Az internetes kommentekben kétféle véleményt olvashatunk, köztes nincs: "Isten adta tehetség!", vagy "Vén boszorkány, nem is tud énekelni!" Megosztó személyiség, az biztos. Mi örültünk a pénteki végeredménynek, de nem azért, mert nem szeretjük Melindát, egyszerűen nem nyerhette volna meg a versenyt. Nem azért, mert nem tud táncolni, s nem azért, mert ritmikai problémái vannak: egyszerűen azért, mert képtelen lett volna feldolgozni a helyzetet, nem tudott volna mit kezdeni a döntéssel. Bizonyára a TV2 szerkesztői is felismerték ezt, és változott a koreográfia: nem nyerhette meg Szíj Melinda a versenyt. A pénteki Megasztár alatt az utolsó etapban már nem mutatták be a százalékos arányokat. Egyébként az egész százalékozást nem értjük, randomszerűen, hol megmutatják, hol nem (a valós vagy kitalált adatokat). Tehát a műsor elején Melinda fölényesen vezetett, s a végére mégis leelőzte őt Kökény. Ennyi ellendrukkere lenne a győri hölgynek, ennyien szeretik Kökény Attilát, vagy ennyire le volt már előre beszélve a dolog? Mindenki találgat. Találgatnak arról, hogy hova tűnnek az SMS-ek, arról, hogy egyáltalán a nézői szavazatok számítanak-e, vagy csak jó kis bevételi forrás ez a kereskedelmi csatornának?

RTL Klub - KamuVilág

Az RTL Klub trash reality-je szintén elég érdekesen alakul: a villalakók jól ismerik egymást, alig van köztük média-szűz. (Talán Alekosz, Leonidasz és Zsófi.) Sorra derülnek ki a pornós előéletek, a pikáns sztorik a szereplőkről - persze, így sokkal izgalmasabb, lehet min csámcsogni. A szerkesztők jó munkát végeztek: csupa furcsa embert szedtek össze, akiknek közük nincs a valósághoz - a ValóVilágos arányok szerint az utcán szembe jövő emberek felének pornós múltjának kéne lennie. Persze, ez érdekes és szórakoztató - de kinek? Kinek készítik a műsort? Itt is van szavazás, hogy ki menjen be a Villába, később pedig, hogy ki essen majd ki a versenyből, de vajon a szereplők hozzátartozóin és barátain kívül felemeli valaki a telefont? Nehezen tudom elképzelni, hogy egy család esti programja az, hogy szavazgatnak azért, hogy melyik léhűtő kerüljön be a design-házba. - "Nem számít a jelzáloghitel, gyerünk, anya, nyomjad az izmos csávóra!" - reméljük ez csak egy fiktív dolog. Tételezzük fel, hogy az ismerősök vadul nyomják a voksokat, mert azt hiszik, számít. Nyilván tévednek. Az egész meg van rendezve. Érdekes, hogy az eddigi hármasokból jóformán csak olyan ember lett villalakó, akinek zavaros múltja van, ami jó címlapsztorit szolgáltat a bulvármagazinoknak. Van bent pár kevésbé botrányos figura, ellensúlyozásképp, hogy annyira ne legyen átlátszó a dolog.

A legérdekesebb a Szépfiúk beszavazója volt: Gombira érkezett a legtöbb szavazat, de másnap kiderült, hogy csak 2-3 telefonszámról jöttek a voksok. Ezért Jerzyt is beküldték, mert bár kevesebb szavazata volt, több helyről érkeztek. Mi történhetett? Azért küldtek be két fiút, mert a lányok bent nem gerjedtek a benti felhozatalra, és így nem lesz szex a Villában? Vagy annyira lapos volt a hangulat, hogy konfliktushelyzetet akartak szítani? Esetleg elrontottak valamit, és Gombi nevét mondták a vezérlőből, mikor már rég le volt zsírozva, hogy Jerzy megy be? Azt nem tudjuk elképzelni, hogy valóban sok-sok szavazat érkezett, és az egyik fiú véletlenül lenyomta a már előre eltervezett másik srácot.

Rossz úton haladnak a kereskedelmi televíziók, mert sok nézőt fognak elveszíteni a nyilvánvaló bundák miatt. Kell a pénz, az emelt díjas SMS-ek, de nem hiszem, hogy el kell hinnünk, ezek a voksok számítanak. Ki az, aki ma ennyi pénzt költ a semmire? A különböző magazinműsorokban is érdekes, szavaznak az emberek. Kérdés: "Önnek több pénz jut a karácsonyra idén 30 000 forintnál?" - a szavazók 83%-a NEM-mel válaszol... hát persze, de 200 forintot elküld a tévének, hogy megválaszolja ezt. Abból simán kijöhetett volna az ajándékkísérő kártya. De nem, inkább szavaz. Se.


Korábban:

Megasztár: Szíj Melinda könnyes végjátéka
Szíj Melinda elhagyja családját?
Mester Tamás fellázadt Szíj Melinda ellen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.