Szekeres Nóra Keresztes Ildikó Európai Unió Till Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Európai Unióhoz fűződő véleményükről vallottak ismert hazai hírességek.

Január 8-án és 9-én Budapest legújabb találkahelye, az Európa Pont a Millenáris Parkban nagyszabású rendezvényeknek ad otthont, hogy együtt ünnepeljük az Európai Unióban való részvételünket. Akár külföldi tanulásról vagy munkavállalásról van szó, itt mindenki választ kaphat majd kérdéseire. Hazánk uniós csatlakozását Keresztes Ildikó, Szekeres Nóra és Till Attila is hatalmas mérföldkőnek tekinti.

TV2 press
TV2 press

"Iszonyúan fontos dolog, hogy az európai közösség része vagyunk. A történelem során rengeteg formát öltött az, ahogyan Magyarország Európához kapcsolódott, de úgy érzem, jogilag most tartozunk hozzá a legszorosabban. Ebből csak előnyünk származhat, hiszen vegyük azt az egyszerű példát, hogy könnyebbé vált a külföldi utazás vagy akár a munkavállalás" - mondta el véleményét Tilla. "Tízéves voltam, amikor először Londonban jártam. Kapkodtuk a testvéremmel a fejünket, hogy mennyi érdekes dolgot lehet látni, amit itthon nem. Szinte más bolygón éreztük magunkat. Ez az éles különbség mára sokat enyhült, és ebben nagy szerepe volt szerintem hazánk EU-s csatlakozásának is" - tette hozzá a TV2 műsorvezetője.

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Keresztes Ildikó számára a kulturális értékek szabad áramlása az EU legfontosabb velejárója. "Megnyíltak a határok, és valahogy minden könnyebben megy. Engem is többet hívnak az elmúlt években külföldre, kinti magyarokhoz fellépni, s emiatt nagyon boldog vagyok. Például a minap is kaptam egy külföldi felkérést az egyik közösségi oldalon" - árulta el az X-Faktor mentora. "Ráadásul erdélyiként nem pusztán Magyarország, hanem Románia EU-s csatlakozásának is örültem, mert nagyon bíztam abban és a mai napig bízom, hogy ezáltal a határon túli magyarok sorsa is javul majd" - tette hozzá az énekesnő.

TV2 press
TV2 press

Szekeres Nóra, a csinos, fiatal anyuka pedig gyermekei életben való boldogulási lehetőségeit látja az Európai Unióban. "A rendszerváltás előtt nem lehetett sokat utazni, így az emberek lehetőségei is korlátozottabbak voltak. Ma egy gyermek előtt kitárul az egész világ, és ahogy cseperedik, sokkal határtalanabbul szárnyalhatnak az álmai, mint például a nagyszüleinek. Világot járhat, más kultúrákba bepillanthat, sok mindent megtanulhat, elsajátíthat, amit aztán hazatérve kamatoztathat" - vallotta Nóra.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.