színésznő műsorvezető színház Liptai Claudia visszatérés Rudolf Péter Básti Juli Nagy-Kálózy Eszter Centrál Színház Pletykafészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz év szünet után a kereskedelmi televíziók stúdióját a Centrál Színház színpadára cserélte Liptai Claudia, aki február 18-tól egy Neil Simon darabban játszik főszerepet Rudolf Péter oldalán.

A kétfelvonásos bohózat Claudia első szerepe közel egy évtized után. Amikor néhány hónappal ezelőtt felhívta őt Puskás Tamás, a darab rendezője, hogy szeretné felkérni az egyik főszerepre, Claudia hinni sem akart a fülének. "Egy fárasztó nap után hazaérve, késő éjszaka kezdtem el olvasni a Pletykafészek szövegkönyvét, és annyira megtetszett, hogy egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Másnap reggel üzentem is Tamásnak, hogy vállalom a szerepet."

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

A darab szereposztása sem mindennapi, hiszen Nagy-Kálózy Eszter, Básti Juli, Scherer Péter, Simon Kornél, Bertalan Ágnes és Schmied Zoltán mellett nem volt egyszerű labdába rúgnia a színész-műsorvezetőnek, de a beilleszkedéssel végül nem volt gondja Claunak. "Iszonyatosan nagy kihívás most ez a szerep nekem. Nagyon izgultam az első alkalommal a próbán, meg amikor találkoztam a többiekkel. Annyira más ez a közeg, és van egy jellegzetes illata a színháznak, amit azonnal megéreztem, és ami már hosszú évek óta hiányzott."

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Alig több mint egy hónap alatt állt össze a darab, de a hétvégi próbák sem szegték a kedvét Claudiának, aki azokon a heteken, amikor a Tv2 reggeli műsorát, a Mokkát vezeti, hajnali négy órakor kel, hogy a műsor és a színházi próbák után rohanhasson a Jóban Rosszban sorozat felvételeire is. "Mozgalmas hónapokon vagyok túl, de jól vagyok, köszönöm. A munka mint terápia, nagyon sokat segített az utóbbi időszakban, és csodálatos lenne, ha megmaradna újra az életemben a színház. Annyira jó dolog, hogy létrehozunk valamit egy próbafolyamat alatt. Eljutunk valahonnan valahová, és én nagyon szeretem ezt, amikor összeáll egy komplett produktum a semmiből" - mesélte Claudia teljes átéléssel az elmúlt hetek élményeit a Life.hu-nak.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

A Pletykafészekben alakított jómódú, nagyszájú, pénzcentrikus feleség szerepét pedig elmondása szerint sem esett nehezére eljátszani.
"A karakterem és köztem lehet némi hasonlóság. Beszólogat, imádja az életét és valószínűleg én is valamilyen hasonló személyiség vagyok: mindamellett jó Rudolf Péter feleségének lenni a darabban, még ha a másik oldalon az igazi felesége, Nagy-Kálózy Eszter is jelen van a színpadon. De annyira szép, hogy két ember, akik mindketten színészek, így tisztelik egymást emberileg és szakmailag, mint ők ketten" - állítja a színésznő.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]


A rengeteg munka mellett Claudia a kislányára is próbál sok időt szakítani. Azt azonban még korainak tartja, hogy a négy és fél éves Panka ott legyen a Pletykafészek előadásain a Centrál Színházban. Egy valaki azonban biztosan ott fog ülni a nézőtéren...
"A lányomat leginkább a színpadi kellékként szolgáló disznó formájú asztal kötötte volna le a próbákon, vagy azon izgulhattam volna minden percben, hogy mikor rohan fel a színpadra. De azt biztosan tudom, hogy az édesanyám itt volt velem a premieren. Ő nagyon szerette ezt a közeget, a színészetet, és mindig is a színpadon szeretett volna látni engem... büszke lenne rám!"

Neil Simon: Pletykafészek színdarab

"Minek az embernek ellenség, ha vannak barátai?" - szól a frappáns mondás, és milyen igaz! New York város alpolgármestere a tizedik házassági évfordulóját ünnepli. Érkeznek a szűk baráti kör tagjai, ám a személyzet eltűnt, a feleségnek nyoma veszett, és vajon hol lehet maga a nagyszerű barát és gondos férj? A szenzációra mindig éhes, de a botránytól irtózó vendégek kénytelenek szembenézni a valósággal...

/1102/Lipta2011217101458

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.