Díszpolgárrá avatják és egy teret is elneveznek a Királyról - jelentette be Tarlós István főpolgármester.

 AFPElvis Presley-ről neveznek el teret, illetve útkereszteződést Budapesten, és díszpolgárrá is avatják. A budapestiek tizenkét, eddig névtelen közterület közül választhatnak a most induló internetes szavazáson - jelentette be Tarlós István főpolgármester, aki arról is beszélt, hogy az amerikai énekes emlékét azért akarja megőrizni a magyar főváros, mert Elvis Presley az 1956-os forradalom idején kiállt a magyarok mellett. 1957 januárjában egy televíziós műsorban a Béke a völgyben (Peace In The Valley) című dal éneklésekor arra kérte a nézőket, adakozzanak a nehéz helyzetbe került magyaroknak, és küldjenek nekik csomagokat.


A főpolgármester a jelenlegi helyett egy másik budapesti teret nevezne el Moszkváról, így a valamikori Széll Kálmán tér visszakaphatná eredeti nevét. Tarlós István "személyes" javaslataként arról beszélt, hogy Budapest egy kellemes, de kevésbé frekventált pontján "meg lehetne engedni" egy kis ortodox kápolna megépítését, és ennek a helynek a környezetét lehetne elnevezni Moszkváról.
Mint mondta, ez egy gesztus lenne, ahogy az is, hogy utána a jelenleg Moszkva nevét viselő teret vissza lehetne keresztelni. A főpolgármester a kérdés kényességével kapcsolatban úgy fogalmazott: "Mi kicsik vagyunk, ők nagyok, rossz viszonyt nem volna értelmes ápolni".
Szavazni lehet:
a II. kerület, Margit híd budai hídfője, a III., Bécsi út-Vörösvári út kereszteződése, a IV., Külső Szilágyi út-Megyeri út kereszteződése, a VII., István út-Dózsa György út kereszteződése, Ajtósi Dürer sor és a Thököly út-Dózsa György út kereszteződése, a VIII-IX. kerület, Ferenc körút-Üllői út kereszteződése, a XII., Alkotás utca-Csörsz utca kereszteződése (MOM Park előtti tér), a XI., Villányi út-Budaörsi út kereszteződése, a XII., Fodor utca-Szendrő utca kereszteződése, a XIV., Thököly út-Róna utca kereszteződése, a XIV., Nagy Lajos király útja-Fogarasi út kereszteződése, valamint a XVIII., Üllői út-Arányi Ignác utca-Margó Tivadar utca kereszteződése között választhatnak a városlakók.

Kapócs Zsóka szerelme egy befolyásos politikushttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110304-kapocs-zsoka-szerelme-habony-arpad.html Gaga topmodellnek állthttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110303-lady-gaga-thierry-mugler-kreacioit-mutatja-be.html VV4: Lakóhelyén nem ismerik, és nem szeretik Szandikát!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110303-valo-vilag-4-itt-lakik-szandika-video.html Janicsák Veca levetkőzik?http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110303-janicsak-veca-levetkozik.html Puszi az óriásegérnekhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110303-new-yorkban-bronzbol-keszult-eger.html Újabb sztár kapott meghívót Vilmos herceg lagzijárahttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110302-elton-johnt-is-meghivtak-vilmos-herceg-eskuvojere.html Börtönbe vitték Christina Aguileráthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110302-bortonbe-vittek-christina-aquilerat.html Lebukott a hollywoodi sztárpár!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110302-lebukott-sean-penn-es-scarlett-johansson.html