Hollywood egyik vezető producere 61 éves korában hunyt el. Ziskin neve olyan produkciókhoz köthető, mint a Pretty Woman - Micsoda nő, a Harcosok klubja, vagy Az őrület határán, de A bátrak igazsága című moziból és a Pókember-szériából is ismerhettük.


Laura Ziskin nemcsak filmjeivel hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy nőként vívott ki magának vezető helyet a férfiak uralta hollywoodi filmiparban.

Forrás: AFP


Halálát rákbetegség okozta, Santa Monica-i otthonában hunyt el vasárnap - tudta meg a Variety című filmes szaklap, amely arról is írt, hogy a producer hét éve mellrákkal küzdött. Betegsége ellenére az utolsó pillanatig dolgozott, nemrég fejezte be a Pókember című sikersorozat negyedik részének forgatását.

Hollywood legbefolyásosabb női közé tartozott; nevéhez fűződik egyebek közt a Lesz ez még így se, a Majd megdöglik érte vagy a Kevin Costner főszereplésével készült Nincs kiút. Ő volt az első nő, aki az Oscar-díjátadó gála producere volt 2002-ben. 1994-ben a 20th Twentieth Fox alá tartozó Fox 2000 Pictures stúdió elnöke lett, vezetése alatt készült Meg Ryan, Denzel Washington és Matt Damon főszereplésével A bátrak igazsága, a George Clooney és Michelle Pfeiffer nevével fémjelzett Szép kis nap, Brad Pitt és Edward Norton sikerfilmje, a Harcosok klubja, az Anna és a király Jodie Fosterrel, valamint Terrence Malick rendező II. világháborús filmje, Az őrület határán. 2008-ban Stand Up To Cancer néven rákellenes szervezetet alapított, a Los Angeles Times című lap szerint azóta 200 millió dollárt gyűjtött össze rákkutatásra.

"Manapság a film a legbefolyásosabb médium a világon, óriási kulturális jelentőséggel bír. A tény, hogy nők is csinálnak filmeket, azt jelenti, az ő ötleteik, elgondolásaik és nézőpontjuk is bekerül a kultúrába. Korábban soha nem volt ilyen. Soha, soha, de soha" - nyilatkozta a Hollywood és a nők kapcsolatát vizsgáló Women Who Run The Show című 2002-es könyvben.

Forrás: MTISínen van VV Éva karrierje! Álommunkát kapott!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110613-sinen-van-vv-eva-karrierje-a-reggeli-csak-csajok-musoranak.html Popsztárok, celebek, vetkőzés - Viva Comet 2011http://www.life.hu/legykepben/20110611-comet-dijatado-2011-fluor-tomi-sp-toth-gabi-is-nyertek.html Fillérekért fog táncolni Jerzy!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110611-celeb-tanc-vv4-fillerekert-fogja-riszalni-magat-jerzy.html Brad és Angelina szexről beszélget a gyerekekkelhttp://www.life.hu/legykepben/20110610-brad-pitt-es-angelina-jolie-a-szexrol-beszelget-a-gyerekeivel.html Féktelenül bulizik a Barátok közt sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20110610-baratok-kozt-kiss-ramona-sokat-bulizik.html Amikor a gyógyszerek már nem használnak - Az allergia lelki okaihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110516-amikor-a-gyogyszerek-mar-nem-hasznalnak-az-allergia-lelki.html Alekosz dobta Veronikát, és visszatér exéhezhttp://www.life.hu/tested-lelked/20110614-lelki-megrazkodtatas-erte-alekosz-menyasszonyat-veronikat.html Kissé mellélőtt Ördög Nórahttp://www.life.hu/legytrendi/20110613-ordog-nora-naray-tamas-ruhajaban-jelent-meg-a-viva-comet.html A sovány Katalin hercegnő lett a legújabb stílusikonhttp://www.life.hu/legytrendi/20110525-kate-middleton-katalin-hercegno-es-michelle-obama-talalkozoja.html