Nyugdíjas skóciai házaspáré minden idők legnagyobb európai lottónyereménye.

A 64 éves Colin Weir és 55 esztendős felesége, Chris 161,6 millió fontot (csaknem 50 milliárd forintot) nyert a EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójátékon, amelynek főnyereménye 11 hétig halmozódott. A Camelot, a játék nagy-britanniai szervezője a héten bejelentette, hogy a nyertes szelvényt Nagy-Britanniában vásárolták, és ez az eddigi brit - egyben európai - lottófőnyeremény-rekord.

A nyugat-skóciai Largs városkában élő házaspár pénteken állt a kamerák elé. A Camelot által Falkirkben szervezett sajtóértekezleten Chris Weir elmondta: a EuroMillions játékon eddig is nyertek néha "10-20 fontot", de nem többet. A kedd esti húzást nem is nézték, mert annak időpontja egybeesett kedvenc tévésorozatukkal.
Chris nevetve mesélte, hogy éjfél felé, a hálószobai tévé teletextjén ellenőrizte a számokat - és ezután életük leghosszabb éjszakája következett, mivel a Camelot ügyfélszolgálata addigra már bezárt. Férjével másnap reggel 9-ig ültek álmatlanul az ágyon, akkortól lehetett ugyanis hívni a brit lottócég nyereményigénylő vonalát.

Életük legfontosabb telefonhívását a feleség bonyolította le. Chris Weir elmondta: a vonal másik végén a Camelot alkalmazottja legalább olyan izgatott lett, mint ők, és "egyre magasabb beosztású főnökökhöz" kapcsolták őket, mire végül sikerült igazolni a szelvény kódjai alapján a nyereményigény jogosságát.

A házaspár egy csapásra a legmódosabb felső néhány száz közé került. A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, és a májusban megjelent 2011-es összesítés alapján Colin és Chris Weir a 430. helyre kerülne, valamivel David Beckham angol futballsztár és felesége, Victoria mögé és Ringo Starr, a Beatles egykori dobosa elé.

A két skót nyugdíjasnak azonban nincsenek nagyon nagyra törő tervei. Azt már elhatározták, hogy két felnőtt, de még egyedülálló gyermeküknek vesznek egy-egy házat, és egy-egy autót is. Maguk pedig most leginkább utazásokat terveznek: a célok között szerepel a kínai Nagy Fal megtekintése, egy ausztráliai túra, valamint a világ nagy képtárainak felkeresése egyebek mellett Párizsban és Oroszországban. Mindezt ezek után néhány órányi jövedelmükből ki tudják majd fizetni, a 161,6 millió fontos nyeremény egyetlen napi kamata ugyanis megközelíti a tízezer fontot.

Kiderült! Xantus Barbara meztelenül menekült a szexuális erőszak előlhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110716-kiderult-xantus-barbara-meztelenul-menekult-a-szexualis-eroszak-elol.html Ezt nyilatkozta Hajdú Péter a dubaji vádakról!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110715-hajdu-peter-a-dubaii-vadakrol.html Egymilliós ruhában lett menyasszony VV Évi!http://www.life.hu/legytrendi/20110715-egymillios-ruhaban-lett-menyasszony-vv-evi.html Már 6 hónapos terhes! Megmutatta gömbölyű pocakját a magyar nyuszilány - Fotóhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110715-mar-6-honapos-terhes-megmutatta-gombolyu-pocakjat-a-magyar-nyuszilany.html Nővé szeretne válni Keith Caputo, a Life Of Agony frontemberehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110715-nove-szeretne-valni-keith-caputo-a-life-of-agony-frontembere.html Orgazmus vagy sem? A kielégülés 12 biztos jele!http://www.life.hu/szeress/szex/20110715-csucs-volt-hol-nem-volt-a-kielegules-12.html Ő Magyarország legszebb lánya!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110715-o-magyarorszag-legszebb-lanya.html Eddig nem hibázott - Most teljesen elcsúfította magát a tinisztárhttp://www.life.hu/legytrendi/20110715-eddig-nem-hibazott-most-teljesen-elcsufitotta-magat-emma-watson.html