Ha már kiskorodban is Szörnyellának drukkoltál a 101 kiskutyában, és elmorzsoltál néhány könnycseppet, mikor szegény Demonát szíven szúrta Fülöp herceg a Csipkerózsikában, biztosan te is imádtad a szappanoperák "főgonoszait". Átlapozva a régi újságokat, összegyűjtöttük azokat a tévérémeket, akik hétről hétre sokkoltak minket szégyentelenségükkel, és minél elszántabban próbálták tönkretenni a naivák életét, annál jobban a szívünkbe fogadtuk őket.


Jockey Ewing - Dallas

Minden gonoszok legádázabbika évtizedekkel a sorozat aranykora után is hátborzongató jelenség. Egyetlen szarkasztikus, szkeptikus és ironikus hős sem tudott a nyomába lépni. Az olajvállalkozó, aki úgy kezelte a nőket, mint a használt zsebkendőket, az üzletben pedig egyetlen szabálya az volt, hogy nincs szabály, még a családját sem tartotta szentnek és sérthetetlennek. Jockey bárkin átgázolt a pénz, a siker vagy a hírnév reményében, ezen pedig az sem változtatott, amikor valaki egyetlen lövéssel véget vetett szenvedéseinek... a következő szezonra feltámadt, és gonoszabb volt, mint valaha. És mi imádtuk!

Forrás: AFP

Paula Bracho - Paula és Paulina

Nehéz volt eldönteni, hogy a két "kedves tesó-gonosz tesó" telenovella, a Paula és Paulina illetve a Homok titkai hősei közül melyik kegyetlen nőszemélyről emlékezzünk meg. Ám Rachel, aki minduntalan lerombolta Holdkóros Tonio homokszobrait labdába se rúghat Paula mellett, aki úgy megkeserítette jóságos ikertestvére életét, hogy a nézőket minden nap a szívszélütés veszélyeztette. Heroikus jeleneteinek egyike az, amikor egy családi vacsorán kisminkelve és puccparádéban jelent meg - pedig mindenki azt hitte, hogy lebénulva piheg a tolószékében. Furcsa módon nem bántuk, sőt ünnepeltük visszatérését... kell egy kis csili a vacsorába, nem igaz? Mit fog szólni ehhez Piedad nagymama?!


Patty Hewes - Damages (A hatalom hálójában)

A sorozatban New York legrettegettebb sztárügyvédnőjét Glenn Close alakítja, róla pedig már a Veszedelmes viszonyokban is kiderült, hogy remekül játssza a féktelen, gátlástalan, Istent nem ismerő gonoszt. Ebben a sorozatban bebizonyítja, hogy az ügyvédek valójában nem is emberek, sokkal inkább programozott robotok, akik még a gyilkosságtól, az emberrablástól, esetleg a saját gyerekeik kisemmizésétől sem riadnak vissza céljaik elérésének érdekében - teszi mindezt olyan eleganciával és természetességgel, hogy képtelenség gyűlölni érte. Amikor csalfa férje újabb esélyt kér tőle, így felel: "Csodálatos apa vagy... de a gyerek felnőtt. Már nincs szükségem rád... mi másért akarnálak magam mellé?" Juj!Berényi Claudia - Barátok közt

A magyar szappanoperák történetének legmegátalkodottabb, legnehezebben tolerálható figurája egyértelműen a szőke becsvágy, Berényi Claudia. Az asszony szinte már a génjeiben hordozza a gonoszságot. Claudia gonoszkodásai többnyire elhunyt férjének fivérei ellen irányulnak, mintha csak a Barátok közt első epizódja óta azon versenyeznének, kit utálnak jobban a nézők milliói. Mi pedig, minél penetránsabb gaztetteket követnek el, annál jobban ragaszkodunk hozzájuk.


Chuck Bass és Blaire Waldorf - Gossip Girl

A Gossip Girl - azaz Pletykafészek - című sorozat New York elitjének világába vezet el minket, ahol megismerhetjük a felső tízezer legifjabb generációját. A szériában senki sem épp született angyal, de a barna démon, Blaire a legjobb barátnőjét, Serenát is képes feláldozni csak azért, hogy továbbra is ő legyen a méhkirálynő az Upper East Side-on. A gondok akkor kezdődnek, amikor Blaire beleszeret valakibe, aki még nála is szégyentelenebb: Chuck Bass szó szerint képtelen a hűségre vagy az igazmondásra. Éppen ezért alkotnak ők ketten tökéletes párost: a gyönyörű, gazdag, ördögien intelligens szerelmesek, akik egész életüket se veled-se nélküled kapcsolatban töltik. Hát nem imádnivalóak?

Forrás: www.cwtv.comshowsgossip-girlSoraya Montenegro - Maria

Ő volt az a telenovella-hősnő, akinek gonoszsága sem vette fel a versenyt szépségével... persze a dél-amerikai szappanoperákat nézve mindig másként értelmezzük a szépség fogalmát: itt a szétoperált, agyonsminkelt, felpolcolt mellű nők ragyogják be a képernyőt. Soraya Montenegro de la Vega Montalban - próbálja kimondani ezt bárki egy levegőre - ezen asszonyok királynője volt, és mintha csak a Hófehérke gonosz mostohája elevenedett volna meg, ő sem tudta tolerálni, ha egy másik nő csinosabb volt nála. Nem csoda, hogy amikor Maria, alias Talia Sodi felütötte a fejét az ő tökéletes világában, azonnal elnevezte őt Guberálós Mariának, de rosszabb napjain egyszerűen csak "A Haszonleső"-nek nevezte a lányt. Amikor Soraya bennégett egy lángoló házban, sokunknál eltört a mécses... reméljük, a Gvadelupei Szűz megmentette gyarló lelkét.


Kimberly Shaw - Melrose Place

Amikor manapság Marcia Crossra pillantunk, mindannyiunkak a Született feleségek pedáns Bree Vad de Kampje jut eszébe, de utazzunk vissza egy pillanatra abba az időbe, amikor az első rész nézése közben felkiáltottunk: "Neee, ez az a pszichopata a Melrose Place-ből!" A lángvörös hajú Kimberly legnagyobb teljesítménye az volt, hogy a sorozat már nélküle is hemzsegett a gonosztevőktől, ő azonban képes volt mindannyiukat felülmúlni. Legelborultabb gaztette az volt, amikor körbedrótozta az egész házat, hogy ő bizony felrobbantja a komplexumot. Rémtettei ellenére - vagy talán éppen ezért - rajongtunk érte, és elnézve őt szinte kedvünk támadt a skizofréniához. Hiszen olyan jó mókának tűnt!

 Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Énekesnővel randizik a nőcsábász világsztárhttp://www.life.hu/legykepben/20120301-eddie-murphy-osszejott-toni-braxton-enekesnovel.html George Clooney végre tisztázta a homoszexualitásával kapcsolatos pletykákathttp://www.life.hu/legykepben/20120302-george-clooney-vegre-tisztazta-a-homoszexualitasaval-kapcsolatos-pletykakat.html Portugáliában már szörföznekhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120301-portugal-szorfversenyen.html Szülinapos a tinik kedvencehttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120229-szulinapos-a-tinik-kedvence-justin-bieber.html VV Fecó családja teljesen elszegényedetthttp://www.life.hu/legykepben/20120229-vv5-vv-feco-teljesen-elszegenyedett-de-cigany-tancot-szeretne-tanitani.html Börtönbe kerülhet Hugh Hefner fiahttp://www.life.hu/legykepben/20120229-bortonbe-kerulhet-hugh-hefner-fia.html Autóbalesetet szenvedett az X-Faktor mentorahttp://www.life.hu/legykepben/20120229-autobalesetet-szenvedett-az-xfaktor-mentora-keresztes-ildiko.html Gyerekre vágyik a különc világsztárhttp://www.life.hu/legykepben/20120229-gyereket-akar-lenny-kravitz.html VV Csaba minden nap magához nyúlt a villában - videó (18+)http://www.life.hu/legykepben/20120228-vv5-vv-csaba-bevallotta-hogy-o-maszturbalt-a-legtobbet-es.html