Anyósa vidéki házába költözött családjával Takáts Tamás, a Karthago frontembere.

Tamás a Blikknek elárulta: anyagi megfontolásból költözött el az alig több mint ötszáz lélekszámú Pécs melletti kis faluba.

Fotó: Szabó Pál [origo]"A feleségem idevalósi, itt nőtt fel, ezért nagyon könnyen ment a beilleszkedés. Nyugodt az élet, mindenki mindenkit ismer és szeret. Egyetlen hátránya van csak, hogy messze van a fővárostól. Hét éve született meg a lányom, Luca. A feleségem azóta nem talált munkahelyet. Erkölcsileg teljesen lezüllött az ország. Gyerekes anyát már fel sem akarnak venni a munkaadók. Besokallt, és elment néhány hétre a szüleihez, hogy feltöltődjön. Olyan jól érezte magát, hogy nem is nagyon akart visszajönni. Gondolkoztunk, mi lenne a legjobb megoldás, s végül úgy döntöttünk, hogy mindannyian odaköltözünk. Minek éhezzünk és görcsöljünk a rezsivel meg a sárga csekkekkel, amikor anyósom házának az egyik fele tök üresen áll. Arról nem beszélve, hogy a többgenerációs együttélésnek rengeteg előnye van. Spórolni továbbra sem tudunk, de legalább nincs gond, és bármikor elmehetünk bárhova. A mai világban már ez is óriási dolog. A nehézségekről egy dalban is megemlékezem, írok a sárga csekkekről egy nótát" - mondta az énekes.

Takáts Tamás és felesége is jól érzi magát az új környezetben - állatokat tartanak, és az énekes felesége, Anikó is megtalálta a számításait. "A feleségem egyelőre még itt sem talált munkát, de sokkal jobb a kedve azóta, hogy itt élünk. Mintha kicserélték volna. Játszóházat akar nyitni a környékbeli gyerekeknek, és a helyi kulturális életet próbálja meg minél jobban fellendíteni. A legnagyobb nyertes azonban a gyerek, hiszen bármikor kimehet a patakpartra virágot szedni és békát gyűjteni" - tette hozzá Takáts.

 

Jeff Koons egy svájci múzeumban pózolt milliókat érő szobraivalhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120515-ime-az-elso-amerikai-muvesz-jeff-koons-a-svajci-muzeumban.html Szabó Győző milliókat költött drogokra - videóhttp://www.life.hu/legykepben/20120515-frizbi-hajdu-peterrel-szabo-gyozo-mar-nem-drogozik.html Féltékenység árnyékolja be Liptai Claudia párkapcsolatáthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120515-feltekenyseg-arnyekolja-be-liptai-claudia-parkapcsolatat.html Teniszrajongó lett Will Smithhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120514-teniszrajongo-lett-will-smith.html Katus Attila vidéki lányt szeretne magának - videóhttp://www.life.hu/legykepben/20120514-katus-attila-videki-lanyra-vagyik-aki-nagyon-tud-szeretni-.html Súlyos anyagi gondok a Heti hetes kirúgott sztárjánálhttp://www.life.hu/legykepben/20120514-sulyos-anyagi-gondokkal-kuzd-a-heti-hetes-kirugott-sztarja-bajor.html Elhunyt Donald Dunn, a Blues Brothers basszusgitárosahttp://www.life.hu/legykepben/20120513-elhunyt-donald-dunn-a-blues-brothers-basszusgitarosa.html