Kiderült, ki vonult volna be a börtönbe Stohl András helyett!

drog színész jótékonyság Stohl András börtön prevenció lépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még Stohl András sem gondolta volna, hogy van, aki annyira szereti, hogy bevonult volna helyette a börtönbe.

Bár Stohl nem folytatja drogprevenciós körútját, ha jótékonyságról van szó, lehet számítani rá. Nemrég szokatlan dolgot tett: lépést vásárolt. DJ Dominique fejéből pattant ki az ötlet, hogy eladja 520 lépését, amivel az olimpiai lángot vitte közelebb Londonhoz. A befolyt összegből szeretnék megrendezni a Down Alapítvány huszadik születésnapi rendezvényét. András a 23. lépést vásárolta meg, ugyanis február 23-án van a szülinapja, így ez a szám áll hozzá a legközelebb, a Down-kóros gyerekekhez pedig élete egyik legmeghatóbb élménye fűződik.

Fotó: Nagy Attila [origo]
Fotó: Nagy Attila [origo]

"A múlt nyáron voltam egy táborban, ahol személyesen találkoztam Down-szindrómásokkal, és nagyon megszerettem őket. Elképesztően kedvesek, őszintén tudnak szeretni. Volt például egy fiú, aki odajött és azt mondta nekem, hogy bemegy helyettem a börtönbe. Mondtam neki, hogy az nem lehetséges, mire közölte, hogy akkor bizony a testőröm lesz. Hát ekkora szívük van!" - mesélte mosolyogva András.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.