Édesanyja rokkantkártyájával parkolt Liptai Claudia, amikor a Blikk fotósorozatot készített róla 2011 áprilisában. Az ügy odáig fajult, hogy a színésznőt bilincsben vihetik a bíróság elé.

Liptai Claudia ugyanis közel egy éve nem veszi át a vádiratot, amelyet azért nyújtottak be ellene, mert visszaélt édesanyja rokkantkártyájával. Emiatt közirat-hamisítási ügyét sem tudják tárgyalni - írja a Blikk. A bulvárlap úgy tudja, hogy már kétszer megpróbálták hozzá eljuttatni a hivatalos levelet, de nem volt hajlandó átvenni. Ha továbbra sem reagál, annak az lehet a következménye, hogy Liptai ellen elfogatóparancsot adhatnak ki és bilincsben vihetik a bíróságra. Senki nem tud arról, hogy a színésznő-műsorvezető elköltözött volna hivatalos lakhelyéről - mivel ezt nem jelentette be -, ezért nem tehet mást a bíróság, mint a megadott címen keresi.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

"Ha valaki nem veszi át a vádiratot, akkor hirdetményi kézbesítéssel is próbálkoznak. Ez azt jelenti, hogy a bíróságon található táblára kifüggesztik a megkeresést. Ha ez sem jár sikerrel, akkor körözést adhatnak ki a vádlott ellen. De azt, hogy ez mikor történik meg, mennyi időt vár erre a bíró, jogszabály nem határozza meg, egyéni döntéstől függ. Amikor valakit elővezetnek a bíróságra, akkor ott kézbesítik neki a vádiratot, aláírja a papírokat, majd elmehet" - mondta a bulvárlap megkeresésére egy jogász. Ha a bíróság elítéli, a színésznő közokirat-hamisításért akár három évet is kaphat.

Végre kiderült, mitől néz ki ilyen jól a műsorvezető - Elárulta fogyásának titkáthttp://www.life.hu/legykepben/20120925-erdelyi-monika-fem3-musorvezetoje-elarulta-fogyasanak-titkat.html A ValóVilág sztárja lenyomta az operett válófélben lévő sztárházaspárjáthttp://www.life.hu/legykepben/20120925-vv-cristofel-lenyomta-a-bereczkiszinetar-parost-az-2012.html Se feleség, se gyerekek! Magányosan marad a születésnapján Rékasi Károlyhttp://www.life.hu/legykepben/20120925-rekasi-karoly-a-baratok-kozt-szinesze-maganyosan-onkentes-szamuzetesben-unnepli.html Szemmel láthatóan terhes! 8 hónappal a szülés után ismét babát vár a világhírű énekesnőhttp://www.life.hu/legykepben/20120925-beyonce-amerikai-enekesno-8-honappal-a-szules-utan-ismet-babat.html Kiderült, ki vonult volna be a börtönbe Stohl András helyett!http://www.life.hu/legykepben/20120924-stohl-andras-szinesz-helyett-bevonult-volna-egy-down-szindromas.html Ettől minden nő elolvad! Félmeztelenre vetkőzött Bradley Cooperhttp://www.life.hu/legykepben/20120925-felmeztelenre-vetkozott-bradley-cooper-szinesz-egy-broadway-szinpadi-darabban.html