Szeretetre méltó, közvetlen, nyitott, barátságos és jókedélyű emberként emlékeznek kollégái a csütörtökön elhunyt rendőrre. Kenéz Imrét egy Hummer német sofőrje gázolta halálra Apátfalván, amikor az igazoltatni próbálta.

Imre "az élet minden területén becsülettel és szorgalommal helytállt" - írja megindító nekrológjában a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, amely saját halottjának tekinti a férfit. "Erős lélekkel és határozott elképzelésekkel, mindig szerető szívvel igyekezett a lelkiismerete szerinti leghelyesebb döntések meghozatalára" - áll a közleményben.

Szerető családban nevelkedett, egy fiútestvére volt. 1998 óta volt rendőr, 2008 óta motoros járőrvezető. Fegyelmezett volt, lelkiismeretes és pontos, folyamatosan tanult, a szabályokat mindig betartotta. Kétszer jutalmazta meg a megyei főkapitány. Most decemberben lett volna 35 éves.

A sofőrre ugyan többször rálőtt Kenéz Imre járőrtársa, miután elgázolta a férfit, ám így is csak dulakodás árán sikerült elfogni - állítólag késsel támadt a rendőrökre. Bár bűnössége egyértelműnek tűnik, a gázoló megtagadta a vallomástételt és panaszt tett a gyanúsítás miatt. Ha elítélik, akár egész életére börtönbe kerülhet.

 

Magas beosztású exrendőr fia a gödöllői gyilkos - 26 késszúrással végzett az áldozatávalhttp://www.life.hu/legykepben/20120929-s-mark-a-godolloi-keselo-a-domonyvolgyi-gyilkos-magas-beosztasu.html Közösségi oldal buktatta le a domonyvölgyi gyilkost - A 18 éves gyanúsított beismerő vallomást tetthttp://www.life.hu/legykepben/20120928-s-mark-a-18-eves-godolloi-keselo-a-domonyvolgyi-gyilkos.html Sokkoló! Öngyilkos lett a gyilkossággal vádolt színész, A narancsvidék sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/sztarok/20120928-johnny-lewis-szinesz-katy-perry-enekesno-ex-pasija-ongyilkos-lett.html Vége a rettegésnek! Elfogták a domonyvölgyi gyilkosság gyanúsítottjáthttp://www.life.hu/legykepben/20120927-domonyvolgyi-gyilkossag-elfogtak-a-gyanusitottat.html Rettegnek az egyetemen - Újabb sorozatgyilkos garázdálkodik Magyarországon?http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120927-ujabb-sorozatgyilkos-garazdalkodik-magyarorszagon.html Bérgyilkossal akarta megöletni feleségét a világ egyik legsikeresebb énekesehttp://www.life.hu/legykepben/20120923-bergyilkossal-akarta-megoletni-feleseget-a-nemreg-elhunyt-enekes-robin-gibb.html Elfogták Bándy Kata gyilkosáthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120716-elfogtak-a-meggyilkolt-pszichologusno-bandy-kata-gyilkosat-beismero-vallomast.html