Hillary Clinton orvosai szerint nincs semmilyen hatása páciensük idegrendszerére az a vérrög, amelyet a fejében találtak, az amerikai külügyminiszter "teljes felgyógyulásával" számolnak.

A vasárnapi MRI-vizsgálat során Hillary Clinton arcüregének jobb oldalán vérrögöt találtak az egyik érben. A vérrög az agy és a koponya közötti érben található, a jobb fül mögött - mondta dr. Lisa Bardarck.

AFP


A hatvanöt éves külügyminisztert, volt New York-i szenátort vasárnap óta kezelik a New York-i Presbiteriánus Kórházban és vérhígítókat kap. Nem szenvedett agyvérzést. "Gyógyulása minden szempontból megfelelő, bízunk benne, hogy a külügyminiszter teljesen meggyógyul" - mondta még Bardack doktornő, hozzátéve, hogy Hillary Clinton a kezelés befejezése után hagyja el a kórházat.
"Jó a kedélyállapota, beszélt az orvosokkal, a családjával és a munkatársaival" - mondta a doktornő. Neeraj Badjatia, a marylandi egyetemi kórház neurológiai osztályának vezetője szerint az ilyen vérrög az agyban nem túl gyakori, és rendszerint csak véletlenül fedezik fel. Mint mondta, egy könnyebb fejsérülés szokatlan szövődményéről van szó. A posztjáról januárban távozó külügyminiszter december közepén vírusos megbetegedés okozta gyomorpanaszok miatt lemondott egy tengerentúli látogatást. Néhány nappal később tisztviselők azt közölték, hogy Clinton a betegség miatti kiszáradás következtében rosszul lett, elájult, és agyrázkódást szenvedett. Utóbb azt jelezték, hogy állapota folyamatosan javul.
Hillary Clinton néhány hónapja bevallotta, hogy kimerítette a négy éve tartó féktelen tempó: ezen idő alatt közel 400 napot töltött utazással. A megtett mintegy 1,5 millió kilométeres repülőúttal és 112 meglátogatott országgal abszolút rekordtartó az amerikai külügyminiszterek között.


Clinton Barack Obama elnök kormányának legnépszerűbb tagja. A Gallup intézet hétfőn közzétett felmérése szerint immár 17. alkalommal ő a legnépszerűbb nő az amerikaiak körében. Az ABC News és a The Washington Post közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak 57 százaléka támogatná őt a 2016. évi elnökválasztáson. Clinton már korábban jelezte, hogy januártól nem kívánja folytatni miniszteri tevékenységét. Utódjául Obama John Kerry demokrata szenátort jelölte.

Forrás: MTI

 

Leleplező könyvet ír az X-Faktorról Zámbó Krisztiánhttp://www.life.hu/legykepben/20130102-5-millio-forintert-rantana-le-a-leplet-az-xfaktoros-titkairol.html Összeházasodott Angelina Jolie és Brad Pitt?http://www.life.hu/legykepben/20130102-angelina-jolie-amerikai-szineszno-es-brad-pitt-amerikai-szinesz-osszehazasodott.html Bódi Sylvi meztelen sellőként ajándékozta magát rajongóinakhttp://www.life.hu/legykepben/20130101-bodi-sylvi-2012-szilveszteri-ajandeka-egy-meztelen-foto-a-2013as.html Cindy Crawford Hollywoodban itta le magát - Sztárok szilveszterehttp://www.life.hu/legykepben/20130101-igy-unnepeltek-a-2012-szilveszteret-es-2013-elso-orait-a.html Alekosz gavalléran megajándékozta barátnőjéthttp://www.life.hu/legykepben/20121231-alekosz-valosagshow-hos-karacsonyra-nagyvonaluan-megajandekozta-baratnojet-bettyt.html Dévényi Tibor végleg egyedül maradthttp://www.life.hu/legykepben/20121231-devenyi-tibor-lemezlovastol-elkoltozott-a-nagyfia.html Bill Clinton 10 kilót fogyott a vegán diétának köszönhetőenhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120605-bill-clinton-10-kilot-fogyott-a-vegan-dietanak-koszonhetoen.html Hillary Clinton hatalmasat bakizotthttp://www.life.hu/legytrendi/20111103-hillary-clinton-lila-hajgumit-viselt-a-hajaban.html