királyi család vallomás nevelőotthon szexuális aktus pedofilbotrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit királyi család alkalmazottai ellen egy gyermekotthon korábbi lakói tettek nemrégiben tanúvallomást az esettel kapcsolatban.

De nemcsak a Buckingham-palota háza táján vizsgálódnak a detektívek, hanem a miniszterelnöki hivatalban és bíróságokon is. Mint most kiderült, annak idején Margaret Thatcher kormányának több tagja is 14 év alatti kisfiúkkal szexelt egy London melletti hírhedt vendégházban. A néhai DJ, Jimmy Savile lebukása után a legutóbbi botrányt egy parlamenti képviselő, Tom Watson robbantotta ki. A honatya a parlamentben nyíltan nekiment a legmagasabb pozíciókat betöltő minisztereknek, és nem hagyta ki a királyi család alkalmazottait sem.

AFP
AFP

"Az akkori legnagyobb pedofilhálózat tagjai voltak; akadtak köztük miniszterek, bírók, rendőrfőnökök, sztárok és a királyi család alkalmazottai is" - állította Watson a parlamentben, s erről aztán a Daily Star írt bővebben. "A kormányban sokan tudtak arról, hogy a Grafton Close nevelőotthonból szállítják a kisfiúkat az Elm-vendégházba, ahol szexpartikon vetették be őket."

Információk szerit a palota emberei is benne voltak a pedofilhálózatban, és az sem kizárt, hogy a palotába is kerültek gyerekek. Feljelentések miatt a rendőrség razziát tartott még 1982-ben, és nyomozás is indult, de az ügyet hamar eltussolták. Különös az a tény is, hogy a vendégházban azóta magánlakások vannak, amiknek tulajdonosnőjét, Carole Kasirt néhány évre rá holtan találták, mivel túladagolta az inzulinját.

"Mielőtt meghalt, képeket mutatott nekünk egy híres bíróról, aki meztelenül volt lefotózva kisfiúkkal a vendégház szaunájában" - állította a kingstoni bíróságon a nő két barátja, Christopher Fay és Mary Moss.

Forrás: Blikk.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.