A dél-brazíliai Santa María településen hajnalban tűz ütött ki egy diszkóban. A szerencsétlenséget valószínűleg egy tűzijáték okozta.

A BBC szerint már hivatalosan is 245 halottja van a Brazília legdélibb tartományában keletkezett diszkótűznek. Az áldozatok többsége tinédzser volt. A 250 ezer lakosú Santa Maria város Kiss nevű szórakozóhelyén további legalább 50 ember megsérült, a tűzoltók még sérültek és túlélők után kutatnak. Az információkat a rendőrség is megerősítette.

Forrás: AFP/Agencia RBS

Az Estado de S. Paulo című brazil lap szerint 2000 ember volt a szórakozóhelyen a tűz kitörésekor. Az O Globo szerint viszont 300-400 ember lehetett a helyszínen az egyetemi buli alkalmával. A Santa Maria-i rendőrparancsnok egy helyi rádiónak azt nyilatkozta, hogy lejárt a Kiss üzemeltetési engedélye.

A helyi hatóságok eddigi információi szerint a tüzet a szórakozóhelyen fellépő zenekar tűzijátékának hibája okozta. A tűz hajnali 2 óra 30 perckor tört ki, három óra alatt sikerült eloltani, de még 7-kor is dolgoztak a tűzoltók. A diszkó szigetelése kapott másodpercek alatt lángra - egy magas rangú helyi rendőr beszámolója szerint. Sokan a mérgező füst miatt haltak meg, de az áldozatok többségét valószínűleg halálra taposták.

Forrás: AFP/Agencia RBS

Az egyik szemtanú azt mondta az O Globónak, hogy nagyon szűk volt a vészkijárat ajtaja, a tűzoltók viszont nagyon gyorsan kiértek. A portál szerint a holttesteket egy közeli tornaterembe szállították, amelyet a katonaság őriz, ezzel elkerülve, hogy az érintett családtagok egyszerre menjenek oda. A portál azt is megemlíti, hogy az áldozatok telefonjai folyamatosan csöngenek, valószínűleg sokan nem tudják még, hogy ismerősük, családtagjuk túlélte-e a tragikus éjszakát, vagy sem.

Forrás: origo.hu

 

Babadömping és súlyos betegségek - Heti bulvárkoktélhttp://www.life.hu/szorakozz/20130125-shakira-pique-barrymore-olive-oprah-vili-bacsi-penelope-cruz-michael.html Alig lehet ráismerni a Xenát alakító színésznőrehttp://www.life.hu/szorakozz/20130124-a-xena-sorozat-hosnojet-lucy-lawless-szinesznot-alig-lehetett-felismerni.html Éheztetik magukat az Oscar előtt a sztárokhttp://www.life.hu/szorakozz/20130124-oscardij-utani-balon-a-sztarok-fustolt-lazacot-es-pizzat-esznek.html Megnémult az ismert Kossuth-díjas szinésznőhttp://www.life.hu/legykepben/20130127-megnemul-torocsik-mari-kossuthdijas-szineszno-egy-vigszinhazi-szerep-kedveert.html Intenzív osztályra került az ismert színészlegendahttp://www.life.hu/legykepben/20130127-influenza-virus-miatt-kerult-a-korhaz-intenziv-osztalyara-az-ismert.html Erőszakos szexet akar a fiatal színésznőhttp://www.life.hu/legykepben/20130127-szadomazo-szexet-akar-mila-kunis-szineszno-a-szurke-otven-arnyalata.html Megbántották Somlót a Voice alatthttp://www.life.hu/legykepben/20130126-somlo-tamast-a-voice-mesteret-megbantottak-az-igazsagtalan-kritikak.html Milliókat ér Diana hercegnő botránygyanús fotójahttp://www.life.hu/legykepben/20130126-tobb-mint-negymillio-forintert-elarvereztek-diana-hercegno-botranygyanus-fotojat.html A TV2 sztárja fél, hogy belerokkan A Nagy Duettbehttp://www.life.hu/legykepben/20130125-papp-gergo-az-aktiv-musorvezetoje-a-nagy-duett-versenyzoje-szerint.html