Eddig 245 halálos áldozata van a brazíliai diszkótűznek

Brazília halál diszkótragédia tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dél-brazíliai Santa María településen hajnalban tűz ütött ki egy diszkóban. A szerencsétlenséget valószínűleg egy tűzijáték okozta.

A BBC szerint már hivatalosan is 245 halottja van a Brazília legdélibb tartományában keletkezett diszkótűznek. Az áldozatok többsége tinédzser volt. A 250 ezer lakosú Santa Maria város Kiss nevű szórakozóhelyén további legalább 50 ember megsérült, a tűzoltók még sérültek és túlélők után kutatnak. Az információkat a rendőrség is megerősítette.

Forrás: AFP/Agencia RBS
Forrás: AFP/Agencia RBS

Az Estado de S. Paulo című brazil lap szerint 2000 ember volt a szórakozóhelyen a tűz kitörésekor. Az O Globo szerint viszont 300-400 ember lehetett a helyszínen az egyetemi buli alkalmával. A Santa Maria-i rendőrparancsnok egy helyi rádiónak azt nyilatkozta, hogy lejárt a Kiss üzemeltetési engedélye.

A helyi hatóságok eddigi információi szerint a tüzet a szórakozóhelyen fellépő zenekar tűzijátékának hibája okozta. A tűz hajnali 2 óra 30 perckor tört ki, három óra alatt sikerült eloltani, de még 7-kor is dolgoztak a tűzoltók. A diszkó szigetelése kapott másodpercek alatt lángra - egy magas rangú helyi rendőr beszámolója szerint. Sokan a mérgező füst miatt haltak meg, de az áldozatok többségét valószínűleg halálra taposták.

Forrás: AFP/Agencia RBS
Forrás: AFP/Agencia RBS

Az egyik szemtanú azt mondta az O Globónak, hogy nagyon szűk volt a vészkijárat ajtaja, a tűzoltók viszont nagyon gyorsan kiértek. A portál szerint a holttesteket egy közeli tornaterembe szállították, amelyet a katonaság őriz, ezzel elkerülve, hogy az érintett családtagok egyszerre menjenek oda. A portál azt is megemlíti, hogy az áldozatok telefonjai folyamatosan csöngenek, valószínűleg sokan nem tudják még, hogy ismerősük, családtagjuk túlélte-e a tragikus éjszakát, vagy sem.

Forrás: origo.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.