Gerincbénítás vár egy szaúdi férfira

iszlám bírósági ítélet Szaúd-Arábia gerincbénítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gerincbénításra büntettek a hatóságok egy szaúdi férfit. A fiatalembernek azért kell felelnie, mert 10 évvel ezelőtt egy barátját háton ütötte.

Gerince megbénítására ítéltek egy 24 éves fiatalembert a szaúdi hatóságok. Az Amnesty International szaúdi sajtójelentésre hivatkozva közölte: a férfi ellen az volt a vád, hogy 10 éve, vagyis amikor még csak 14 éves volt, egy barátját háton ütötte, akinek emiatt lebénult a gerince.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A bíróság az iszlám jogrend, a saría rendelkezésére hivatkozott. Ennek lényege, hogy a tettesnek ugyanazt kell elszenvednie, amit áldozatának. A férfi csak akkor úszná meg a kegyetlen ítéletet, ha a sértett családjának több mint 200 ezer euró, átszámítva körülbelül 60 millió forintnak megfelelő összeget fizet. Közben a nemzetközi emberi jogi szervezet tiltakozik a szaúd-arábiai hatóságok eljárása ellen. Ti mit gondoltok róla?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.