Gerincbénításra büntettek a hatóságok egy szaúdi férfit. A fiatalembernek azért kell felelnie, mert 10 évvel ezelőtt egy barátját háton ütötte.

Gerince megbénítására ítéltek egy 24 éves fiatalembert a szaúdi hatóságok. Az Amnesty International szaúdi sajtójelentésre hivatkozva közölte: a férfi ellen az volt a vád, hogy 10 éve, vagyis amikor még csak 14 éves volt, egy barátját háton ütötte, akinek emiatt lebénult a gerince.

Forrás: Thinkstock

A bíróság az iszlám jogrend, a saría rendelkezésére hivatkozott. Ennek lényege, hogy a tettesnek ugyanazt kell elszenvednie, amit áldozatának. A férfi csak akkor úszná meg a kegyetlen ítéletet, ha a sértett családjának több mint 200 ezer euró, átszámítva körülbelül 60 millió forintnak megfelelő összeget fizet. Közben a nemzetközi emberi jogi szervezet tiltakozik a szaúd-arábiai hatóságok eljárása ellen. Ti mit gondoltok róla?

 

Ide-oda ingázik a gyönyörű magyar színésznő súlyahttp://www.life.hu/legykepben/20130402-gregor-bernadett-szineszno-a-tavasz-erkeztevel-leadta-a-telen-.html Tabu a szex Bódi Gusztiéknálhttp://www.life.hu/legykepben/20130402-bodi-guszti-enekes-csaladjaban-tabu-tema-a-szex.html Torgyán József elárulta a jó házasság titkáthttp://www.life.hu/legykepben/20130402-torgyan-jozsef-magyar-politikus-es-felesege-sosem-fekszik-le-haraggal.html Áradás, havazás - folytatódik az ítéletidőhttp://www.life.hu/legykepben/20130403-aradnak-a-folyok-zalaban-a-havazas-miatt-pedig-kamionok-akadtak.html Apa lesz a Voice sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130403-budi-szilard-a-voice-enekese-apa-lesz.html