Hiába adták a nevüket az ismert emberek egy különleges póló megszületéséhez, jótékony szándékukat elutasították a gyermekfalvak, ahol vér szerinti szülők nélkül, nevelőszülővel élnek a gyerekek.

A TV2 nagyágyúi, Kárász Róbert, Vujity Tvtrko, Andor Éva és még sokan mások, énekesek, modellek azonnal a jótékony akció mellé álltak, amelynek keretében szülővárosuk jellegzetes épületeivel díszített pólót dobott a piacra az egyik legkreatívabb magyar tervezőcsapat.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

A cél az volt, hogy a pólók bevételéből származó összegből gyermekruhákat gyártsanak a gyermekotthonokban nevelkedő kicsiknek és tiniknek, ám gesztusuk falakba ütközött.
"Köszönjük, nem kérjük, sok papírmunkával jár az adminisztrálása, inkább adunk egy listát, mire lenne szükségünk, de pénzt is szívesen elfogadunk. Disszonánsan hatna, ha a gyerekek márkás ruhákban járnának" - kaptuk a választ az egyik legnagyobb gyermekfalutól úgy, hogy rá sem nézett a nem hivalkodó, márkajelzés nélküli termékre. A másik pedig egyszerűen megköszönte, és nem élt az ingyenes adomány lehetőségével. "Hiába szerettünk volna adományozni és ehhez rengeteg ismert ember is mellénk állt, úgy tűnik, hogy a bürokrácia eldöntötte, nem vihetjük be a ruhákat, a bevételt viszont kérnék" - osztotta meg döbbenetét velünk Jagasics V. Csonka Hedvig, a Sugarbird vezető tervezője és tulajdonosa.

Megkerestünk egy másik nagy gyermekfalut is, írásban feltettük kérdéseinket, de visszahívták a szerkesztőséget, hogy nem szeretnének nyilatkozni a témában.

Áradás, havazás - folytatódik az ítéletidőhttp://www.life.hu/legykepben/20130403-aradnak-a-folyok-zalaban-a-havazas-miatt-pedig-kamionok-akadtak.html Apa lesz a Voice sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130403-budi-szilard-a-voice-enekese-apa-lesz.html Viszály tört ki Cipő családjábanhttp://www.life.hu/legykepben/20130403-bodi-laszlo-cipo-a-republic-frontemberenek-csaladjaban-viszaly-tort-ki.html