divattervező Judy Kárász Róbert jótékonyság adományozás gyerekruha Andor Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába adták a nevüket az ismert emberek egy különleges póló megszületéséhez, jótékony szándékukat elutasították a gyermekfalvak, ahol vér szerinti szülők nélkül, nevelőszülővel élnek a gyerekek.

A TV2 nagyágyúi, Kárász Róbert, Vujity Tvtrko, Andor Éva és még sokan mások, énekesek, modellek azonnal a jótékony akció mellé álltak, amelynek keretében szülővárosuk jellegzetes épületeivel díszített pólót dobott a piacra az egyik legkreatívabb magyar tervezőcsapat.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

A cél az volt, hogy a pólók bevételéből származó összegből gyermekruhákat gyártsanak a gyermekotthonokban nevelkedő kicsiknek és tiniknek, ám gesztusuk falakba ütközött.
"Köszönjük, nem kérjük, sok papírmunkával jár az adminisztrálása, inkább adunk egy listát, mire lenne szükségünk, de pénzt is szívesen elfogadunk. Disszonánsan hatna, ha a gyerekek márkás ruhákban járnának" - kaptuk a választ az egyik legnagyobb gyermekfalutól úgy, hogy rá sem nézett a nem hivalkodó, márkajelzés nélküli termékre. A másik pedig egyszerűen megköszönte, és nem élt az ingyenes adomány lehetőségével. "Hiába szerettünk volna adományozni és ehhez rengeteg ismert ember is mellénk állt, úgy tűnik, hogy a bürokrácia eldöntötte, nem vihetjük be a ruhákat, a bevételt viszont kérnék" - osztotta meg döbbenetét velünk Jagasics V. Csonka Hedvig, a Sugarbird vezető tervezője és tulajdonosa.

Megkerestünk egy másik nagy gyermekfalut is, írásban feltettük kérdéseinket, de visszahívták a szerkesztőséget, hogy nem szeretnének nyilatkozni a témában.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.