Markó Iván színész Őze Áron botrány sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas botrány tört ki péntek este a Magyar Színházban, miután Markó Iván és társulata bemutatta Az ember tragédiája című darabot - tudta meg a Life.hu.

Az egyik néző beszámolója szerint az előadás végeztével, amikor a táncosok kijöttek meghajolni egy férfi hangosbemondóval kezdte szidni az előadást és Markót, aki Lucifert alakította.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


"Kissé ittas állapotban vonta felelősségre Markó Ivánt, aki 155 millió forintos támogatást kapott, miközben független társulatoktól minden támogatást megvontak. A beszéd közben aktivisták szórólapokat dobáltak a nézők közé. Hatalmas botrány volt. Később, amikor elcsendesült a nézőtér, Markó a színpadra hívta a magnetofonnal felálló férfit, de nem alakult ki köztük párbeszéd. A táncművész végül közölte, hogy ő valóban kormánypárti, és az előadás bemutatását megelőző közhangulat miatt számított is valamiféle botrányos kirohanásra. Azt mondta: 'Ez a bemutató nem is lett volna bemutató botrány nélkül.' Ezután Őze Áron, a színház igazgatója is a színpadra lépett és leszögezte, hogy ez a színpad Bessenyei Ferenc és Kállay Ferenc színpada, és ez az előadás sem a politikáról, hanem a művészetről szólt" - emlékezett vissza a szemtanú.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ezt a szórólapot dobálták a nézők közé a színházban

A Life.hu megszólaltatta az üggyel kapcsolatban Őze Áront. "Számítottunk erre a botrányra, de miután ez egy befogadott előadás, így a színháznak nincs a történtekkel kapcsolatos hivatalos álláspontja" - szögezte le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.