Nem fizet a biztosító Erőss Zsolt családjának

halál hegymászó özvegy Erőss Zsolt tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak ellenére, hogy Erőss Zsoltnak volt biztosítása, az osztrák cég mégsem fizet semmit az özvegyének.

A legismertebb magyar hegymászó még kiutazása előtt kötött biztosítást egy osztrák cégnél, amely azonban 6000 méter fölötti balesetnél már nem fizet.

Forrás: Facebook/Erőss Zsolt
Forrás: Facebook/Erőss Zsolt

Így a tragikus körülmények közt eltűnt hegymászó özvegye és családja egy forintot sem kapnak, holott ez hatalmas segítség lenne a két kicsi gyermekkel, a négyéves Gerdával és az egyéves Csomával magára maradt Hilda asszony számára, aki nem szeretné, hogy férje testét valaha hazahozzák a gyilkos hegyről. "Ott és a világon mindenhol csak hatezer méterig érvényesek ezek az életbiztosítások. Addig viszont teljes körűen. Ebben az is benne foglaltatik, hogy ha valakit baleset ér, akkor helikopteres mentés indul érte, és teljes orvosi ellátás is jár. E fölött a ritka levegő miatt a helikopter már működésképtelen. Ha Zsolt előkerülne, én akkor sem engedném, hogy hazahozzák. Nem hiszem, hogy bármit is változtatna a helyzeten, ha hazai földbe temetnénk. Inkább maradjon a jég örök birodalmában" - mondta az asszony a Borsnak.

Mint ismeretes, Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter kedden tűntek el a Kancsendzöngán és most már minden remény elszállt, hogy valaha élve lejönnek a hegyről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.