Erőss Zsolt felesége szerint férje már nem él

halál hegymászás Erőss Zsolt Kancsendzönga expedíció Sterczer Hilda remény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erőss Zsolt felesége már nem hisz benne, hogy férje hazatér. Az asszony azt mondta, hogy már két gyerekének is elmondta a szomorú hírt. A sporttársak szerint sincs már életben Erőss Zsolt, akit a legjobb magyar hegymászónak tartanak. Az expedíció alaptábori emberének legfrissebb jelentése alapján bele kell törődni, hogy nincs tovább.

Erőss Zsolt felesége, Sterczer Hilda a Fókuszban azt mondta, tudja, mit bír ki a szervezet ilyen körülmények között, éppen ezért nem bízik benne, hogy férjét még élve látja.

Forrás: RTL Klub/Fókusz
Forrás: RTL Klub/Fókusz

Sterczer Hilda

Kifejtette: 8000 méteren, ha az ember csak eldől, akkor is meghalhat, így nem is bízott abban, hogy Zsolt leér a 4-es táborba. Hozzátette: nem érti, most miért ment ennyit férje, hiszen úgy ismerte, aki tudja a határait. Most pedig minden határt átlépett. Hozzátette: van egy kő a hegyen, amibe bele szokták vésni az elhunytak nevét - szerinte itt is ez történik majd. Már a gyerekeinek is elmondta a szomorú hírt.
A Sport Klubnak pedig arról beszélt, hogy nem hisz a csodákban. Úgy fogalmazott: ismerve a himalájai viszonyokat, és azt, hogy milyen állapotban volt, arra következtet, hogy Zsolt agyödémát kapott.

Kollár Lajos, az expedíció alaptábori embere csütörtök délelőtt küldött jelentése szerint most is vannak fent serpák, de főleg koreaiakat keresnek, akik szintén bajban vannak. Kollár azt írta: "Ha Zsolték a a sátrakban nem voltak, rádión nem jeleztek, látni nem lehet őket a négyes tábor feletti csúcsrészeken sem, akkor ott vége! 23-a van, ennyi időt nem lehet kint tölteni 8000 méteren, úgy legyengülve pláne. Ebbe bele kell törődni! Holnap reggel el kell hagyjuk az alaptábort, itt a monszun a sarkunkban. 5-6 nap múlva érünk Katmanduba."

A sporttársak is búcsúznak Erőss Zsolttól. "Távozott a legsikeresebb magyar alpinista, aki ismertté tette a hegymászást Magyarországon, de nem csak a hegyek szerelmeseinek adott reményt" - írja a sportgeza.hu.

Erőss Zsolt és Kiss Péter túlélési esélyeiről Kunos Gábor szakértő beszélt a Life.hu-nak. A teljes cikket itt elolvashatjátok!
A teljes Sport Klub-os videót itt nézhetitek meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.