Kedden megpróbálták megkeresni Erőss Zsolt és Kiss Péter holttestét, de az iszonyatos szél miatt csak 7700 méterig jutott a helikopter. Közben szerda este a Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete gyertyagyújtással emlékezik meg két hegymászónkra, Budapesten.

A Republica nepáli újság szerint kudarcba fulladt az Erőss Zsolt, Kiss Péter és három másik odaveszett hegymászó holttestének felkutatására indított helikopteres mentőakció - írja a Blikk. A zord idő miatt a helikopter a 7700 méter magasan lévő négyes tábort sem tudta elérni.

Forrás: Facebook/Erőss Zsolt, MTI/Kallos Bea
Erőss Zsolt és Kiss Péter

"Iszonyatos szél fújt, ráadásul a négyes tábor fölött már meredek sziklák húzódnak a csúcsig. A holttesteket lehetetlenség helikopterrel lehozni" - mondta a pilóta. Hozzátette: "Nincs más megoldás, a kormánynak helyi serpákat kell felküldenie a hegyre. Ha nem így lesz, a hegymászók örökre fennmaradnak a Kancsedzöngán."

Közben a minap tizenhárom erdélyi városban emlékeztek meg a két magyar hegymászóról, csak Gyergyószentmiklóson négyszázan voltak - tudósít az origo. Ahogy a Life.hu is megírta, Erőss Zsolt emlékére a Bükkben, Kiss Péternek pedig a Kékestetőn állítanak kopjafát.

Szerda este pedig a Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete gyújt gyertyát a Szemlőhegyi hegymászó emlékhelyen. Az eseményről itt lehet részletesen tájékozódni.

Kopjafával emlékeznek Erőss Zsoltékrahttp://www.life.hu/legykepben/20130528-eross-zsolt-hegymaszonak-a-bukkben-kiss-peternek-pedig-a-kekesteton.html Megfagyott vagy lezuhant Erőss Zsolt és Kiss Péterhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-es-kiss-peter-magyar-hegymaszok-lezuhantak-vagy-megfagytak.html Nem fizet a biztosító Erőss Zsolt családjánakhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-magyar-hegymaszo-eltunt-nem-fizet-utana-a-biztosito.html Erőss Zsolt felesége szerint férje már nem élhttp://www.life.hu/legykepben/20130523-eross-zsolt-felesege-sterczer-hilda-mar-nem-hisz-benne-hogy.html