Íme az utolsó képek Erőss Zsoltékról

halál hegymászó vízhiány Erőss Zsolt tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy valószínűséggel túl kevés vizet vitt magával Erőss Zsolt a Kancsendzöngára és a dehidratálódás okozhatta halálát. Legalábbis ez derül ki expedíció vezetőjével, Kollár Lajossal készült interjúból. Időközben publikussá váltak a csúcson készült utolsó fotók a két hegymászóról.

Előkerültek az Erőss Zsolt és Kiss Péter csúcsraérésekor készült fotók, amelyeket az expedíció blogjában osztottak meg. Időközben az is kiderült, hogy Erőss Zsolt tragédiáját vélhetően a víz hiánya okozta.

Forrás: Facebook/Erőss Zsolt
Forrás: Facebook/Erőss Zsolt


A hegymászónak fél- egy liter vízzel többet kellett volna magával vinnie, és akkor talán túlélhette volna a tragédiával véget ért csúcstámadást. Erőssnek a Kancsendzönga csúcsáról lefelé indulva hirtelen homályossá vált a látása, valamint bizonytalanná, koordinálatlanná a mozgása, mindezeket a víz hiánya, a dehidratáltság okozta. Ennek köszönhetően hálózsákját is elveszítette, amiről beszámolt az alaptáborban lévő Kollárnak is, aki ekkor már sejtette, hogy tragédiával fog végződni a Kancsendzönga meghódítása. Olvass tovább erről az Origo cikkében itt.

Erőss Zsolt édesanyja mindig is féltette fiát, de nem akadályozhatta meg, hogy a szenvedélyének éljen. Erről az édesanya a Fókusz stábjának mesélt. Nézd meg a megrendítő vallomást itt:

Bejutott a döntőbe a magyar árnyéktánccsapathttp://www.life.hu/legykepben/20130602-az-attraction-magyar-tanccsapat-bejutott-a-britains-got-talent-dontojebe.htmlKurcz Szandi hatalmasat énekelthttp://www.life.hu/legykepben/20130601-kurcz-szandi-adta-elo-a-neoton-familia-nyar-van-cimu.htmlFélpucér nők támadtak Heidi Klumra (18+)http://www.life.hu/legykepben/20130601-felpucer-nok-tamadtak-heidi-klumra-a-topmodell-leszek-verseny-elo.htmlAz ágyába is beengedi új kedvenceit a modellhttp://www.life.hu/legykepben/20130531-debreczeni-zita-modell-es-fotografus-ket-maltai-selyemkutyanak-lett-a.htmlEmberéleteket követelt az újabb oklahomai tornádóhttp://www.life.hu/legykepben/20130601-ujabb-tornado-alakult-ki-oklahoma-city-kornyeken-tobb-halott.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.