belügyminiszter Duna védekezés árhullám árvíz veszélyhelyzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tetőzött a Duna Dunaszekcsőnél és Mohácsnál. Közben Budapesten már bontják a töltéseket. Várhatóan június 18-a körül az autósok ismét használatba vehetik az alsó rakpartokat is - közölte Facebook-oldalán Tarlós István főpolgármester.

Csütörtök reggel 781 centiméter volt a folyó vízszintje Bátánál, ami megegyezik a szerda reggel óta tartó tetőző vízállással - tudósít az MTI. A vízszint 40 centiméterrel haladja meg a 2002-es árvíz idején mért, eddigi legnagyobb, 741 centiméteres vízállást. Mohácsnál és Dunaszekcsőnél a várakozások szerint ma tetőzik a folyó.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs

Budapest, apad a Duna

A Duna visszahúzódásával párhuzamosan egyre nagyobb területen jön fel a belvíz Tahitótfalun, újabb károkat okozva az ingatlanokban - tájékoztatta a Pest megyei település polgármestere az MTI-t. Van olyan ház, ahol küszöbig áll a víz. Az árhullám szombaton hagyhatja el az országot.

Közben Budapesten már bonják a töltéseket. Az elmúlt tizenkét órában 26 centimétert apadt a Duna a budapesti szakaszán. Több helyen megkezdték a homokzsákból épült töltések elbontását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.