Tetőzött a Duna Dunaszekcsőnél és Mohácsnál. Közben Budapesten már bontják a töltéseket. Várhatóan június 18-a körül az autósok ismét használatba vehetik az alsó rakpartokat is - közölte Facebook-oldalán Tarlós István főpolgármester.

Csütörtök reggel 781 centiméter volt a folyó vízszintje Bátánál, ami megegyezik a szerda reggel óta tartó tetőző vízállással - tudósít az MTI. A vízszint 40 centiméterrel haladja meg a 2002-es árvíz idején mért, eddigi legnagyobb, 741 centiméteres vízállást. Mohácsnál és Dunaszekcsőnél a várakozások szerint ma tetőzik a folyó.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Budapest, apad a Duna

A Duna visszahúzódásával párhuzamosan egyre nagyobb területen jön fel a belvíz Tahitótfalun, újabb károkat okozva az ingatlanokban - tájékoztatta a Pest megyei település polgármestere az MTI-t. Van olyan ház, ahol küszöbig áll a víz. Az árhullám szombaton hagyhatja el az országot.

Közben Budapesten már bonják a töltéseket. Az elmúlt tizenkét órában 26 centimétert apadt a Duna a budapesti szakaszán. Több helyen megkezdték a homokzsákból épült töltések elbontását.

Árvíz - Megmenekült a Margitszigethttp://www.life.hu/legykepben/20130612-gyozelemre-allunk-az-arvizzel-szemben-orban-viktor-szerint-aki-gyorujfaluban.html Árvíz - borul a közlekedés a fővárosbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130611-meg-masfelket-nehez-nap-all-elottunk-az-arvizi-vedekezes-soran.html Árvíz - délen dagad a Dunahttp://www.life.hu/legykepben/20130610-budapesten-vasarnap-este-tetozott-a-duna-azota-folyamatos-apad-a.html Árvíz - bárkit behívhatnak segítenihttp://www.life.hu/legykepben/20130604-arvizvedelmi-munkara-barkit-berendelhetnek-aki-aktiv-koru-es-egeszseges-egy.html Árvíz - Veszélyhelyzetet rendelt el a kormányfőhttp://www.life.hu/legykepben/20130604-orban-viktor-kormanyfo-kedd-deltol-veszelyhelyzetet-rendelt-el-a-duna.html