Farkas Bertalan, az első és egyetlen magyar űrhajós irányítása alatt készülhetett fel Istenes Bence és barátja, Karmatronic, a Class Fm műsorvezetője egy profi űrhajóskiképzésre - tudta meg a Life.hu.

Egy valódi kiképzőtiszt utasításait végrehajtva kellet leküzdenie a műsorvezetőknek az akadályokat, akinek céljuk a Sziget Fesztiválon megnyíló, európai űrtáborba történő bejutás. Átlépve saját határaikat kőkemény edzésen vettek részt és próbáltak az egyetlen magyar űrhajósnak bizonyítani, hogy megállnák a helyüket egy űrutazás során. 

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Nézd meg a kiképzés részleteit galériánkban!

"Örömmel mondtam igent a felkérésre, hogy figyelemmel kísérjem a fiúk felkészülését, hiszen minden repüléssel, űrutazással kapcsolatos program a szívügyem. Az a törekvés pedig dicséretes, hogy minél több embert szeretnének kijuttatni a világűrbe, ha pedig egy magyar is ezek között az emberek között lenne, az elmondhatatlan öröm lenne a számomra. Úgyhogy én drukkolok nekik és mindenben segítem őket" - mesélte Bertalan.
Bence eleinte poénból nevezte be barátját a nagy űrutazás elnyeréséért folyó küzdelembe.
"Én neveztem be Karmatronicot, ezért úgy gondolom, én lettem ebben az ügyben a mentora. És bár akkor még poénnak szántuk, azóta rettentően elszánt és komolyan gondolja, hogy hamarosan őt is kilövik az űrbe" - mesélte Bence, aki csak azért nem csatlakozott barátjához a kiképzéskor, mert éppen sérült volt a keze és nem akarta túlerőltetni magát.

 

Tengerparton romantikáznak Hujberékhttp://www.life.hu/legykepben/20130627-hujber-ferenc-magyar-szinesz-es-felesege-egyutt-nyaralnak-mikozben-valofelben.html Ismét Oprah Winfrey a legbefolyásosabb hírességhttp://www.life.hu/legykepben/20130626-oprah-winfrey-egykori-talkshowhaziasszony-lett-a-legbefolyasosabb-celeb-a-forbes.html Baleset az Éjjel-nappal Budapest forgatásánhttp://www.life.hu/legykepben/20130626-baleset-tortent-az-ejjelnappal-budapest-forgatasan-az-egyik-stabtag-megserult.html Kitálalt a háttérbe húzódott énekesnőhttp://www.life.hu/legykepben/20130625-szabo-eszter-a-megasztar-3ban-feltunt-enekesno-blogjaban-kitalalt.html Korinna személyisége nem elég királynői?http://www.life.hu/legykepben/20130624-kocsis-korinna-2013as-miss-world-hungary-szepsegverseny-kozonsegdijasanak-szemelyisege-nem.html