műsorvezető Sziget 2013 Istenes Bence kiképzés űrhajós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Farkas Bertalan, az első és egyetlen magyar űrhajós irányítása alatt készülhetett fel Istenes Bence és barátja, Karmatronic, a Class Fm műsorvezetője egy profi űrhajóskiképzésre - tudta meg a Life.hu.

Egy valódi kiképzőtiszt utasításait végrehajtva kellet leküzdenie a műsorvezetőknek az akadályokat, akinek céljuk a Sziget Fesztiválon megnyíló, európai űrtáborba történő bejutás. Átlépve saját határaikat kőkemény edzésen vettek részt és próbáltak az egyetlen magyar űrhajósnak bizonyítani, hogy megállnák a helyüket egy űrutazás során.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Nézd meg a kiképzés részleteit galériánkban!

"Örömmel mondtam igent a felkérésre, hogy figyelemmel kísérjem a fiúk felkészülését, hiszen minden repüléssel, űrutazással kapcsolatos program a szívügyem. Az a törekvés pedig dicséretes, hogy minél több embert szeretnének kijuttatni a világűrbe, ha pedig egy magyar is ezek között az emberek között lenne, az elmondhatatlan öröm lenne a számomra. Úgyhogy én drukkolok nekik és mindenben segítem őket" - mesélte Bertalan.
Bence eleinte poénból nevezte be barátját a nagy űrutazás elnyeréséért folyó küzdelembe.
"Én neveztem be Karmatronicot, ezért úgy gondolom, én lettem ebben az ügyben a mentora. És bár akkor még poénnak szántuk, azóta rettentően elszánt és komolyan gondolja, hogy hamarosan őt is kilövik az űrbe" - mesélte Bence, aki csak azért nem csatlakozott barátjához a kiképzéskor, mert éppen sérült volt a keze és nem akarta túlerőltetni magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.