A magyarok által kedvelt egyiptomi üdülőhelyen békésen ünnepelték csütörtökre virradóra Mohamed Murszi államfő elmozdítását.

Bolubás Brigitta, aki évek óta Hurghadában él, az MTI-nek azt mondta: miután Abdel-Fattah esz-Szíszi, a hadsereg főparancsnoka szerda esti televíziós nyilatkozatában bejelentette a leváltást, több százan vonultak ki a város főutcájára. Kora hajnalig zenével, himnusszal és tűzijátékkal üdvözölték a bejelentést.

Forrás: MTI/AP/Hamada Elrasam
Ellenzéki tüntetők

Beszámolója szerint a közösségi oldalakon szervezett felvonulás népünnepély volt, a turisták közül is sokan együtt vonultak a menettel, vagy épp fotózták azt. A felvonuláson semmilyen atrocitás nem történt. Bár Mohamed Murszi hívei is összegyűltek a városban, de a hatóságok igyekeztek elkülöníteni a két tábort. Kedd este ugyanis összeszólalkozott a városban a két csoport, de senkinek nem lett komoly sérülése. Csütörtök reggel ugyanúgy sietett mindenki munkába, mint más hétköznapokon - tette hozzá a kint élő magyar.

Korábban a Külügyminisztérium arra figyelmeztetett, hogy az Egyiptomba utazóknak érdemes elkerülniük a tömegmegmozdulásokat és a környéküket is. Ha ilyet látnak, a lehető legrövidebb időn belül hagyják el a helyszínt, és ne készítsenek fényképeket.

Az egyiptomi katonai hatóságok csütörtökre virradó éjjel házi őrizetbe helyezték a megbuktatott államfőt, Mohamed Murszit. Az utóbbi napokban több millió tüntető követelte Murszi távozását. Közben beiktatták az új elnököt: az ideiglenes államfő Adli Manszúr lett.

Mathilde lesz Európa legújabb királynéjahttp://www.life.hu/legykepben/20130703-mathilde-hercegno-fulop-belga-koronaherceg-felesege-lesz-a-belga-kiralyne.html Halála előtt férjhez ment Brosnan lányahttp://www.life.hu/legykepben/20130703-pierce-brosnan-lanya-charlotte-halala-elott-titokban-ferjhez-ment.html Lemondott II. Albert belga királyhttp://www.life.hu/legykepben/20130703-lemondott-ii-albert-belga-kiraly.html Nem folytatja a Barátok közt színésznőjehttp://www.life.hu/legykepben/20130702-varga-izabella-a-baratok-kozt-ugyvednojenek-eltorott-a-bordaja.html Ezért rajongott a hegymászásért Kiss Péterhttp://www.life.hu/legykepben/20130703-kiss-peter-a-kancsendzongan-elhunyt-hegymaszo-kepeibol-kiallitast-rendeztek-gyongyoson.html