2012 ősze után újabb playback-botrány robbanhat ki. A szereplők ezúttal a magyar dalszerző-énekes-producer Kozsó, szerelme Keira, a Megasztárban megismert énekesnő, Kovács Tímea és a Szomorú szamuráj.

Nemrég került fel a legnagyobb videomegosztó oldalra a Szomorú szamuráj című Ámokfutók sláger 2013-as verziója. A videóban az látszik, hogy az Ámokfutók egyik tagja, Keira énekel, aki Kozsó szerelme, egy másik, barna hajú lány pedig vokálozik. Valójában ebben a verzióban egyik lány hangja sem hallatszik, írja a Blikk. Ahogy az 1995-ös, eredeti verzióban, úgy a 2013-asban is állítólag az eredeti énekesnő, Kovács Timi énekel, akivel Kozsó nagyjából tíz éve nem dolgozik együtt.

A Megasztárban megismert Kovács Timi azt nyilatkozta a lapnak, meglepődött, hogy hallja a hangját, de közben más van ott helyette. "Erről nem volt szó, nem tudtam, hogy a későbbiekben ez így lesz. Anno dolgoztunk együtt, én felénekeltem ezt a dalt, és együtt mentünk a turnékra. Egyelőre még nem tettem lépéseket, először szeretném ezt Kozsóval megbeszélni. Jó lenne elérni őt, hogy megtudjam, mi újság. Utána annak fényében fogok cselekedni, amit mond. Remélem, hogy sikerül dűlőre jutnunk" - nyilatkozta a lány.

2012 őszén már egyszer kirobbant a playback-botrány. A sort a Voice egyik indulója, Czerovszky Heni kezdte vallomásával, majd az X-Faktor akkori mentora, Keresztes Ildikó is elmesélte, melyik együtteseknek vállaltak béréneklést és kik voltak csak tátogó díszek a színpadon.

 

Hiába próbálkoznak, nem jön össze a baba Kozsóéknálhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121008-nem-jon-ossze-a-baba-a-sztarnak-kozso-es.html Kozsó miatt kell fizetnie a lakóknakhttp://www.life.hu/hazitunder/20120523-kozso-tartozik-a-kozos-koltseggel-igy-a-lakoknak-kell-tobbet.html Dagad a playback-botrány! A slágert és a paródiát is ugyanaz énekelte fel!http://www.life.hu/legykepben/20121029-czerovszky-heni-a-the-voice-versenyzoje-botranyt-kavart.html