A rendőrök elszállítják a múlt szerdán felrobbant óbudai házban talált világháborús aknagránátot - tudósít az MTI.

A romeltakarítást végző cég egyik munkatársa hétfő délelőtt talált egy robbanószerkezetnek vélt tárgyat az épület belső udvarán. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai megállapították, hogy a talált tárgy egy szovjet gyártmányú, második világháborús aknagránát-test.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Bús Balázs, Óbuda polgármestere a helyszínen azt mondta: ha szükségessé válik nagyobb terület kiürítése, ahhoz a III. kerületi önkormányzatnak pontos tervei vannak.  Ahogy a Life.hu is megírta, múlt szerdán hajnalban a budapesti III. kerületben, a Pacsirtamező és a Tímár utca sarkán lévő társasházban volt a robbanás. Sokáig arról szóltak a hírek, hogy gázrobbanás történt. A szerencsétlenségben ketten meghaltak.

 

Robbanás Óbudán - Két holttestet találtakhttp://www.life.hu/legykepben/20130807-robbanas-obudan-talaltak-egy-holttestet-a-mentoalakulatok-a-tormelekek.html Óriási robbanás volt Óbudánhttp://www.life.hu/legykepben/20130807-hatalmas-gazrobbanas-tortent-budapesten-a-timar-utcaban.html Meghalt Temes Judit olimpiai bajnok úszóhttp://www.life.hu/legykepben/20130812-temes-judit-olimpiai-bajnok-uszo-83-eves-koraban-elhunyt.html Egy hétig ünnepelt Keresztes Ildikóhttp://www.life.hu/legykepben/20130809-keresztes-ildiko-enekesno-egy-hetig-unnepelte-szuletesnapjat.html Méregtelenített Radics Gigihttp://www.life.hu/legykepben/20130808-radics-gigi-pihenni-vitte-a-csaladjat-egy-marokkoi-stilusu-hotelbe.html