Nem nyomoz tovább a rendőrség a két magyar hegymászó Kancsendzöngán történt halála miatt.

Erőss Zsolt és Kiss Péter halála miatt Neidenbach Ákos hegymászó tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen még július elején. Szerette volna elérni, hogy vizsgálják ki, terhel-e valakit felelősség azért, hogy a két sportoló meghalt a Himaláján. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, így le is zárták a nyomozást - tudta meg a Blikk.

Forrás: Facebook/Erőss Zsolt, MTI/Kallos Bea

"Problémásnak tartom, hogy érdemi vizsgálódás sosem történt a tragédiák kapcsán, még olyan esetekben sem, amikor nyilvánvaló hibák történtek. Több mint ötven éve vagyok hegymászó, negyven éve oktató. Több évtizedet foglalkoztam a mászókat érintő halálesetekkel, azok okaival és az elkerülés lehetőségeivel. Ezért is nehezményezem, hogy a nyomozóhatóság nem szerezte be a javasolt dokumentumokat, és nem vetette ezeket egybe a tényekkel"- reagált Neidenbach Ákos a lapnak. A hegymászó meg van győződve arról, hogy a tragédiák jó része elkerülhető lenne az alapszabályok lefektetésével és az előírások szigorításával.

Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat vezetője röviden reagált a hírre. "Nem ért meglepetés. A feljelentő annyira felkészületlen, hogy semmi köze nincs az expedíciós hegymászáshoz. Ez a feljelentésén is látszódott" - mondta a lapnak.
Ahogy a Life.hu is megírta, a Kancsendzönga-expedíció május 24-én véget ért. A sikeres csúcsmászás után azonban tragédia történt: Kiss Péter és Erőss Zsolt eltűntek a hegyen ereszkedés közben. Valószínű, hogy megfagytak vagy lezuhantak.

Könnyek között bízta az orvosra kutyáját Norbihttp://www.life.hu/legykepben/20130904-schober-norbi-konnyek-kozott-bizta-az-orvosra-kutyajat-akit-mutenek.html Betörtek Lendvai Ildikóhozhttp://www.life.hu/legykepben/20130904-betortek-lendvai-ildiko-szocialista-politikushoz.html Antibiotikumon él Bódi Guszti(csütörtök)http://www.life.hu/legykepben/20130903-leguti-betegseggel-kuzd-es-antbiotikumot-szed-a-szivinfarktuson-atesett-bodi.html Éjjel-nappal csak a nők járnak Márk fejébenhttp://www.life.hu/legykepben/20130902-lakatos-mark-stylist-csupa-no-kiallitason-a-stilusterapival-kapcsolatban-ad.html Apja szerint nem ad rákos anyjának pénzt az úszónőhttp://www.life.hu/legykepben/20130904-szepesi-niki-uszono-apja-szerint-nem-ad-penz-rakos-anyjanak.html