védekezés kosárlabda szabadláb tragédia sofőr buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szabadlábon védekezhet az a férfi, aki a tragikus buszbalesetet okozta hétvégén, Kapuvár közelében. A Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója és edzője meghalt.

Szabadlábra helyezte kedden a Győri Járásbíróság azt a kapuvári férfit, aki a gyanú szerint a két halálos áldozatot követelő buszbalesetért felelős. A megyei törvényszék szóvivője a győri kórházban tartott kihelyezett tárgyalás után azt mondta, lakhelyelhagyási tilalom elrendelését kérte az ügyészség, de ezt a bíróság elutasította.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Szabó József kihelyezett ügyvéd, az ügyész és a kórházigazgató

A bíróság azzal indokolta döntését, hogy a 69 éves, büntetlen előéletű, hosszas kórházi kezelésre szoruló, "mintaszerűen rendezett" családi és személyi körülmények között élő gyanúsított esetében nem áll fenn a szökés, elrejtőzés valószínűsége. Hozzátette: a férfi teljes megbánást tanúsított a tárgyaláson, és elismerte, hogy ő ütközött autójával annak a busznak, amely a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállította.

A férfi védője az MTI-nek azt mondta, védence nem tud magyarázattal szolgálni arra, miért történt a baleset. Bár semmilyen körülmény nem zavarta, lehajtott a padkára, és amikor balra rántotta a kormányt, már olyan közel volt a busz, hogy nem volt ideje a lábát a gázról a fékre tenni. Kérdésként vetette fel, hogy a buszban utazók használták-e a járműbe szerelt biztonsági övet.

Ahogy a Life.hu is megírta, a szerencsétlenség során, a helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházba szállítása után vesztette életét. A csapat két kiváló sportolója pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem játszhatnak többé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.