Szabadlábon védekezhet az a férfi, aki a tragikus buszbalesetet okozta hétvégén, Kapuvár közelében. A Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója és edzője meghalt.

Szabadlábra helyezte kedden a Győri Járásbíróság azt a kapuvári férfit, aki a gyanú szerint a két halálos áldozatot követelő buszbalesetért felelős. A megyei törvényszék szóvivője a győri kórházban tartott kihelyezett tárgyalás után azt mondta, lakhelyelhagyási tilalom elrendelését kérte az ügyészség, de ezt a bíróság elutasította.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Szabó József kihelyezett ügyvéd, az ügyész és a kórházigazgató

A bíróság azzal indokolta döntését, hogy a 69 éves, büntetlen előéletű, hosszas kórházi kezelésre szoruló, "mintaszerűen rendezett" családi és személyi körülmények között élő gyanúsított esetében nem áll fenn a szökés, elrejtőzés valószínűsége. Hozzátette: a férfi teljes megbánást tanúsított a tárgyaláson, és elismerte, hogy ő ütközött autójával annak a busznak, amely a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállította.

A férfi védője az MTI-nek azt mondta, védence nem tud magyarázattal szolgálni arra, miért történt a baleset. Bár semmilyen körülmény nem zavarta, lehajtott a padkára, és amikor balra rántotta a kormányt, már olyan közel volt a busz, hogy nem volt ideje a lábát a gázról a fékre tenni. Kérdésként vetette fel, hogy a buszban utazók használták-e a járműbe szerelt biztonsági övet.

Ahogy a Life.hu is megírta, a szerencsétlenség során, a helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházba szállítása után vesztette életét. A csapat két kiváló sportolója pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem játszhatnak többé.

 

Árokba borult a győri női kosárcsapat buszahttp://www.life.hu/legykepben/20130908-meghalt-a-gyori-noi-kosarcsapat-klubigazgatoja-es-vezetoedzoje.html Szétzúzta a kosarasok álmait a tragikus buszbalesethttp://www.life.hu/gyogyulj/20130910-natasa-kovacevic-kosarlabdajatekos-almait-kettetorte-a-labszaramputacio.html Fegyveresek őrzik a magyar szépségkirálynőthttp://www.life.hu/legykepben/20130910-rakosi-annamari-szepsegkiralynot-testorok-orzik-balin-a-miss-world-versenyen.html Elfogták a robbantással fenyegetőző férfithttp://www.life.hu/legykepben/20130910-robbantassal-fenyegetozik-egy-csepeli-ferfi-egy-tarsashazban.html Kasza Tibi bizarr nászajándéka Vajnáéknakhttp://www.life.hu/legykepben/20130910-kasza-tibi-zenesz-musorvezeto-provokativ-naszajandekot-adott-a-vajna-hazasparnak.html