Milliókba kerülhet Kocsis Korinna szokatlan húzása

Sarka Kata korona milliók szépségkirálynő Kocsis Korinna per visszautasítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél millió forintot követel a "lázadó lánytól" a szépségkirálynő-választást lebonyolító Magyarország Szépe Kft.

Kocsis Korinna a 2013-as szépségkirálynő-választáson a harmadik legszebb lánynak járó koronát utasította vissza. Ahogy a Life.hu is megírta, ezzel megszegte korábban aláírt szerződését. Döntését azzal indokolta, hogy pár évvel ezelőtt a címet már neki ítélte oda a zsűri, és meg akarta adni a lehetőséget más lányoknak is, hogy Magyarországot képviseljék a világversenyen.

Fotó: Tv2
Fotó: Tv2

Kocsis Korinna

A megmérettetés szervezői azonban nem ilyen elnézőek. A Sarka Kata által vezetett cég szeretné behajtani a szépségen azokat az összegeket, amelyek a lány felkészítése alatt keletkeztek. Mivel a cég megkeresésére Korinna nem reagált, a vezetés arra jutott, hogy az ügy mielőbbi lezárása érdekében peren kívüli megegyezést kínál Korinnának - tudta meg a Blikk. "Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy csak a ráfordított költségeket kérjük vissza Korinnától, mint például a szállás, a felkészítés vagy a tévéfelvétel ráeső anyagi vonzata. Így jött ki a másfél millió forint. Amennyiben nem sikerül megegyeznünk vele, az összeg milliókkal nőhet, mert a bíróságon már nem anyagi kárt is követelnénk tőle" - mondta dr. Berényi András, a Magyarország Szépe Kft. ügyvédje.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.