Pest megye egyik kisvárosának patakjánál sikerült befogni a veszélyes, 7 kilós ragadozót. Valószínű, valaki ráunt a tartására...

Veszélyes aligátorteknőst fogtak a Zsámbéki-medence településének egyik patakjánál. A pontos helyet szándékosan nem árulják el a szakemberek, nem akarnak riadalmat kelteni - tudta meg a Life.hu a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátorától. Szilágyi István felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki a szokásostól eltérő állatot lát, hívja a 112-t vagy az állatvédő ligát.

Forrás: MTI/Szilágyi IStván
Szilágyi István és Both Zoltán, no meg az aligátorteknős

A Pest megyei tóban rejtőzködő veszélyes példányra egy férfi bukkant rá még augusztusban. Nem tudta, mi az, de azonnal szólt a katasztrófavédőknek, akik riasztották Both Zoltán veszélyesállat-befogót. A két szakember rendszeresen kijárt a helyszínre és elkezdte a beetetést. Kedden sikerült kicsalogatni az állatot a partra. Először azt hitték, béka, majd meglátták a páncélját és a farkánál fogva kihúzták a vízből. Szilágyi István azt mondta: a teknős tavasszal a veresegyházi medveotthonba kerül, ahol egy külön kifutót építenek neki.
"A '90-es években bárki hozzájuthatott ilyen állathoz 3 ezer forintért, ma már tilos" - magyarázta István. Hozzátette: "Mostanra ezek az állatok kinőtték az akváriumokat, és valószínű, gazdáik ráuntak. A chiphasználat jó megoldás lehetne, hiszen így be lehetne azonosítani, ki a tulajdonos." Az állatvédő ismét hangsúlyozta, hogy senki ne engedje szabadon veszélyes állatait, mert ezek emberre is veszélyesek és egészségügyi problémát okozhatnak.

Hatalmas bukás az X-Faktor színpadánhttp://www.life.hu/legykepben/20130924-az-rtl-klub-xfaktoraban-bukott-el-a-madach-szinhaz-szinesze.html Megvan, ki nyerte a lottóötöst!http://www.life.hu/legykepben/20130925-egy-nyiregyhaza-mellett-elo-ferfi-nyerte-a-lottootost-aki-napok.html Szerelme miatt költözött új lakásba Tibi bácsihttp://www.life.hu/legykepben/20130925-devenyi-tibor-retro-dj-uj-lakasban-kezdett-uj-eletet.html Milyen segédeszközöket használ Hujber?http://www.life.hu/legykepben/20130924-szily-nora-hujber-ferenc-soma-a-szexrol-segedeszkozokrol-szadomazorol-es.html