Harlekinkatica-invázió van Somogyban. Csapatostul lepik el a házakat, meleg zugokat keresve a tél közeledtével.

Harlekinkaticák tömegével lehet találkozni Somogyban. Az eredetileg kelet-ázsiai, mérsékelt övi faj 2008-ban jelent meg Magyarországon. Az egyedek telelőhelyeket keresve csapatostul lepik el a házakat, meleg zugokat keresve a tél közeledtével. Van olyan ház, ahol akár több száz katica is mászkál és sütkérezik a meleg vakolaton - írja a Kapos.hu.

Forrás: MTI/Komka Péter
Harlekinkatica

A portálnak a helyiek azt mondták, már szellőztetni is alig mernek és feleslegesen az ajtót sem nyitják ki. A harlekinkatica színe kissé fakóbb, mint a 7 pettyesé. Mindössze 5 éve jelent meg hazánkban, de komoly veszélyt jelent az őshonos 7 pettyes katicára. Egyrészt mert a táplálékot eleszi előle, másrészt mert sokkal ellenállóbb. A bogarak most éppen telelőhelyet keresnek maguknak, ezért rajzanak ki ilyen nagy számban.

 

Háziasszony lett Antal Timibőlhttp://www.life.hu/legykepben/20130930-antal-timi-az-xfaktor-tavalyi-masodik-helyezettje-haziasszony-lett.html Danics Dóra nem gondol a győzelemrehttp://www.life.hu/legykepben/20131010-az-rtl-klub-xfaktorjanak-versenyzoje-danics-dora-mentorarol-geszti-peterrol.html Nemi szervről kapta becenevét Szepesi Nikihttp://www.life.hu/legykepben/20131012-katz-david-videojaban-szepesi-niki-rubint-reka-radics-gigi-es.html Tóth Gabi: "Ott tartok, ahol kell"http://www.life.hu/legykepben/20131010-az-rtl-klub-xfaktoranak-mentora-toth-gabi-imadja-szabo-adamot.html Hosszú Katinka hat érmet szerzett két óra alatthttp://www.life.hu/legykepben/20131012-hosszu-katinka-hat-ermet-szerzett-moszkvaban-az-uszok-rovidpalyas-vilagkupasorozatanak.html