Helikopterrel kimenekítették a természeti csapás sújtotta területről azt a magyar állampolgárt, akiről napokig nem lehetett tudni semmit a Fülöp-szigeteki tájfun után. Közben a Külügyminisztérium közölte: még két magyart keresnek a térségben - tudósít az MTI.

D.Gábort és feleségét Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója szállította át a Haiyan tájfun által múlt héten elpusztított Biliran sziget Naval településéről a közeli Cebura - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Baptista Szeretetszolgálat/Lukács Csaba
Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke fogadja D. Gábort és feleségét Cebun - nézd meg a Haiyan-tájfun pusztítását galériánkban

Honfitársaink a körülményekhez képest jól vannak - írja közleményében Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója. Hozzátette: a magyar fiatalember már nagyon várta a segítséget. Feleségével mielőbb szerették volna elhagyni a szigetet, mivel a férfi úgy érezte, hogy európaiként az adott körülmények között egyre kevésbé vannak biztonságban a katasztrófa sújtotta helyen. Főleg azután, hogy nem messze tőlük egy zsák rizsért megöltek egy embert. Ceburól a pár Manilába repül, ahonnan a szükséges papírok beszerzése után visszatérnek Magyarországra.

A Fülöp-szigetekre a múlt hét végén lecsapott Haiyan tájfun minden idők egyik legerősebb vihara volt. A természeti csapásnak legalább 4460 halálos áldozata van az ENSZ adatai szerint. A vihar összesen 11 millió embert érintett, több mint 600 ezer embert kellett kitelepíteni miatta.

A Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsoportja is nagy tetteket hajt végre a Fülöp-szigeteken: egy 16 napos, lyukas szívű csecsemő életét mentették meg Taclobanban.

Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat
A beteg baba

A Haiyan tájfun által leginkább sújtott területen a hétfős magyar csapatot mindeközben egy új kórház indításával is megbízták.

 

Csatasorban a magyarok a tájfun térségébenhttp://www.life.hu/legykepben/20131113-a-baptista-szeretetszolgalat-emberei-megerkeztek-a-fulopszigetek-tajfun-sulytotta-teruletere.html Rengeteg áldozata van a Fülöp-szigeteken pusztító tájfunnakhttp://www.life.hu/life/galeria/20131111-rengeteg-aldozata-van-a-fulopszigeteken-pusztito-haiyan-tajfunnak.html A tájfun első gyermekszületésehttp://www.life.hu/anyaskodj/20131111-emily-sagalis-a-haiyan-tajfun-miatt-elveszitette-hazat-a-tormelekek.html Kislányának ajánlja könyvét Bálint Toncsihttp://www.life.hu/legykepben/20131114-az-egykori-szepsegkiralyno-balint-antonia-kislanyanak-ajanlja-nemsokara-megjeleno-eleterol.html Vajna magángépén utazott haza Kárpáti Rebekahttp://www.life.hu/legykepben/20131114-karpati-rebeka-miss-universe-hungary-andy-vajna-magangepevel-jott-haza.html