kimenekítés életmentés magyar állampolgárság helikopter Baptista Szeretetszolgálat tájfun szeretetszolgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Helikopterrel kimenekítették a természeti csapás sújtotta területről azt a magyar állampolgárt, akiről napokig nem lehetett tudni semmit a Fülöp-szigeteki tájfun után. Közben a Külügyminisztérium közölte: még két magyart keresnek a térségben - tudósít az MTI.

D.Gábort és feleségét Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója szállította át a Haiyan tájfun által múlt héten elpusztított Biliran sziget Naval településéről a közeli Cebura - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Baptista Szeretetszolgálat/Lukács Csaba
Forrás: MTI/Baptista Szeretetszolgálat/Lukács Csaba

Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke fogadja D. Gábort és feleségét Cebun - nézd meg a Haiyan-tájfun pusztítását galériánkban

Honfitársaink a körülményekhez képest jól vannak - írja közleményében Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója. Hozzátette: a magyar fiatalember már nagyon várta a segítséget. Feleségével mielőbb szerették volna elhagyni a szigetet, mivel a férfi úgy érezte, hogy európaiként az adott körülmények között egyre kevésbé vannak biztonságban a katasztrófa sújtotta helyen. Főleg azután, hogy nem messze tőlük egy zsák rizsért megöltek egy embert. Ceburól a pár Manilába repül, ahonnan a szükséges papírok beszerzése után visszatérnek Magyarországra.

A Fülöp-szigetekre a múlt hét végén lecsapott Haiyan tájfun minden idők egyik legerősebb vihara volt. A természeti csapásnak legalább 4460 halálos áldozata van az ENSZ adatai szerint. A vihar összesen 11 millió embert érintett, több mint 600 ezer embert kellett kitelepíteni miatta.

A Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsoportja is nagy tetteket hajt végre a Fülöp-szigeteken: egy 16 napos, lyukas szívű csecsemő életét mentették meg Taclobanban.

Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat
Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat

A beteg baba

A Haiyan tájfun által leginkább sújtott területen a hétfős magyar csapatot mindeközben egy új kórház indításával is megbízták.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.