A halálos balesetet okozó szlovák nőt házi őrizetbe helyezték.

Házi őrizetbe helyezte a négy halálos áldozatot követelő ittas járművezetés miatt első fokon, nem jogerősen hat év fogházra ítélt Eva Rezesovát az ítélethirdetés után a Gödöllői Járásbíróság. A szlovák milliomosnő tavaly augusztus óta volt előzetesben.

Rezesová egy korábbi tárgyalásra érkezikFotó: Tuba Zoltán - Origo

Ügyvédje arra hivatkozva kérte a fogva tartás megszüntetését, hogy - figyelembe véve a 15 hónapja tartó fogva tartást és a kiszabott szabadságvesztés harmadolásának lehetőségét - már csupán 2 év 9 hónap van hátra a büntetésből. Ezután a bíróság elrendelte Rezesová házi őrizetét, amelyet egy a fővárosban erre előkészített ingatlanban kell töltenie, és nyomkövetőt kell hordania. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett, továbbá az előzetes letartóztatás megszüntetése ellen is. Utóbbi azonban nem jogerősen is végrehajtható, így a vádlottról nyomban levették a bilincset – tudósít az MTI.

A négy ember halálát követelő ittas járművezetés miatt elítélt nő a tárgyaláson az utolsó szó jogán azt mondta, sajnálja, és mélyen együtt érez az elhunytak családtagjaival. A történtek számára sem egyszerűek, ezzel élete végéig együtt kell élnie neki és családjának egyaránt. Hangsúlyozta, változatlanul ártatlannak érzi magát, ezért ekkor még felmentését kérte a bíróságtól.