A brit hercegi pár az egykori dél-afrikai elnökről szóló film londoni vetítése közben értesült a halálhírről. Megható szavakkal búcsúztak.

Katalin és Vilmos is részt vett azon a londoni premieren, ahol Nelson Mandela Long Walk to Freedom (Hosszú út a szabadságig) című életrajzi könyve alapján készült filmet vetítették. Cambridge hercegnője elegáns, földig érő, oldalt magasan felsliccelt, hófehér ruhakölteményben jelent meg az eseményen. 

Katalin és Vilmos itt még nem tudták, hogy Mandela elhunyt - Nézd meg galériánkat, amelyben Nelson Mandelára emlékezünk!Forrás: AFP

A Nobel-békedíjas volt dél-afrikai elnökről szóló film vetítése után jelentették be Mandela halálhírét, aki 95 évesen hunyt el csütörtök este. A nézők, köztük a hercegi pár, valamint Zindzi Mandela, a politikus lánya egyperces néma felállással fejezték ki tiszteletüket, majd Vilmos is felszólalt. "Csak annyit mondok, hogy ez egy rendkívül szomorú és tragikus hír, Mandela egy különleges, inspiráló személyiség volt. Imádkozom érte és a családjáért" - mondta a herceg, akinek édesanyja, a néhai Diana hercegnő a barátja volt Mandelának.1997-ben találkoztak, amikor Lady Di Dél-Afrikába utazott, mindössze néhány hónappal tragikus halála előtt. 2002-ben Mandela egy koszorúval is kifejezte tiszteletét, amit a hercegnő sírjára helyezett Northamptonshire-ben.