Tünde a Tankcsapda dalával érte el, hogy a mentorok egymásnak ugorjanak. Gabi ismét tüzelt, mint egy dúvad.

Az X-Faktor döntő előtti showjában Tünde egyik kedvenc dalát adhatta elő. A Tankcsapda Örökké tart című slágerének értelmezésén perceken át vitatkoztak a sokat látott és hallott mentorok. 

Ez egy nagyon nehéz dal, mert a Tankcsapda legfontosabb dala, komoly mondanivalóval. 'Ha nem hiszed el hogy az életed ajándék, nézd meg jobban hogy élnek anyádék' csak azért mondtam el mert azt éreztem, hogy nem adtad át ezt az üzenetet pedig te tudod igazán mit jelentenek ezek a szavak" - kezdte Gabi az értékelést, akibe Geszti Péter hamar belefojtotta a szót.

„Ebben a dalban az a hangulat van, ami a reménytelen emberekből szól. Arról szól, hogy elviszlek magammal és megvigasztallak" - magyarázta Geszti, aki ezzel még jobban kihozta Gabit a sodrából. „De nem vitt el magával" - vitatkozott a mentor, akit ezután Alföldi próbált lehűteni.

„Én meg azt gondolom, éppen abból az állapotból énekelt, hogy neki soha nem mondta azt senki, hogy nézd meg mi történik és hogy élnek anyádék" - mondta Alföldi és itt már mi is elvesztettük a fonalat.

„A dal telitalálat. A te szádból hiteles volt. Picikét túlérezted, de éreztem, hogy a szívedből akarod adni" - kedveskedett Szikora.

„A legjobb az, hogy ilyen sok érzelmet váltottál ki belőlük" - zárta le a vitát Gabi.

Tünde könnyivel küszködve vallotta be, hogy ez volt az a dal, amit legrégebben ismer és megtisztelő volt, hogy elénekelhette. Számára ez egy nagyon nagy pillanat volt.