Zámbó Krisztián kiakadt az Irigy Mirigy-es fiúkra, akik gúnyt űztek apja halálából.

Sokaknál, köztük a Zámbó családnál is kiverte a biztosítékot az Irigy Hónaljmirigy legújabb dalához, a "Mulat a király"-hoz készült klip. A zenei kisfilmben egy Zámbó Jimmyre hasonlító alak látható, aki trónon ül. Majd kakaskukorékolást hallani, amitől dühbe gurul a főszereplő, és háromszor kilő az ablakon. A kamera ezután a földet mutatja, ahol a lövések után lassan végiggurul egy korona. A képi megjelenítésben egyértelmű, a mirigyesek Jimmy tragikus és máig tisztázatlan halálát "játszották el" - tudta meg a Bors.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Jimmyvel egy golyó végzett 2001. január másodikán. A hivatalos verzió szerint a zenész véletlenül fejbe lőtte magát, amikor egy kakas kukorékolása miatt dühbe gurult és többször kilőtt az ablakon. A Zámbó család tagjai szerint a mirigyes fiúk klipjükben elvetették a sulykot. "Legurul a földre a korona, mi?! Hát közlöm, hogy az én testvérem fejéről sosem fog legurulni a korona, mert mindig a fején lesz! A testvérem a világegyetem egyik legnagyobb tehetsége, olyan, mint az úszásban Cseh Lacika vagy a fociban Puskás. Kikérem magamnak, hogy - akár viccből is - bárki megfossza őt attól a tróntól, ami csakis őt illeti. A halálán viccelődni mindennek az alja. Gondolhatják, milyen érzés nekünk ezt visszanézni! Egyesek jót nevetnek, nekünk meg kitépik a szívünket" - dühöngött Marietta.

Zámbó Jimmy fia szintén kiakadt. "Az apám úgy halt meg, hogy azt hitte, baráti viszonyban van a mirigyesekkel. Rohadt nagy csalódás ez most nekem! Szégyelljék magukat! Meggyalázni egy halott embert? Ennyit ér az összes ember közülük!" - fakadt ki az X-Faktor egykori énekese.

A nyolcfős zenészcsapat tagjai úgy gondolják, hogy egyáltalán nem kegyeletsértő az említett jelenet.
"Nem gondolnám, hogy túllőttünk a célon, ami Jimmyvel történt, azt mutattuk meg a klipben. A kisfilm egyébként arról szól, hogy a Király halála után jönnek a trónkövetelők, Lagzi Lajcsi, Fásy Ádám és a többiek. Sajnáljuk, ha a Zámbó családot megbántottuk, nem ez volt a szándékunk, és véleményem szerint amennyit mutattunk, az még bőven belefér a humor műfajába" - szögezte Sipos Tamás.