Véget ért az X-Faktor. A boldog győztes Danics Dóra és a nem kevésbé elégedett második helyezett a ByTheWay lett, mentoraik pedig nagyon büszkék a fiatal tehetségekre. Geszti Péter elárulta, bár negyedik éve dolgozik a produkcióban, egyáltalán nem unatkozott idén sem. Szikora Róbert pedig arról beszélt, örül, hogy a kezdeti nehézségek után belejött a mentorszerepbe.

Idén Geszti Péter immár másodszor juttatta győzelemhez versenyzőjét, ugyanis Oláh Gergő után most Danics Dóra állhatott a dobogó legfelső fokára. 

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Egy ismerősöm azt jósolta, hogy ott fogok állni a konfettizuhatagban. Reméltem, de annyira szoros volt a verseny, hogy bármi történhetett volna. Most viszont már biztos, hogy megtört egy hagyomány a magyar X-Faktor történetében, és először lány nyerte a versenyt, bizonyítva, hogy hazánkban is lehet nő sikeres. A vasárnapi adás előtt pár percet beszélgettem Dórával, és nyugtattam, hogy itt állni a fináléban, az a nagy dolog, és itt a végén már csak siklani kell elegánsan és ő pont így tett, ő egy - jó értelemben vett - versenyló, akire mindig lehet számítani. Nagyon büszke vagyok rá. Mindig tudatosan választottunk dalt, a lányokat mindig felfelé pozicionáltam, soha nem kaptak könnyű vagy rossz dalt. Köszönetet mondok a mentoráltjaimnak, hiszen miattuk nem tudtam most, a negyedik évben sem megunni a versenyt" - mondta Geszti Péter. A vele készült interjúnkat itt olvashatjátok. 

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Szikora Róbert meghatódva, de nem elkeseredve vette tudomásul, hogy a ByTheWay nem nyerte meg a versenyt. "Mindig arról beszéltünk, hogy a győzelem a cél, de bármi történik, elfogadjuk" - kezdte Robi és hozzátette, nemcsak őt, a srácokat sem kell vigasztalni, hiszen pontosan tudják, hogy a versennyel csak nyertek: tapasztalatot, hitet, rajongókat, ismertséget. "Amikor a fiúk elpityeredtek a színpadon, az én torkom is elszorult. Elmondhatatlanul megszerettem őket. Jó lett volna nyerni, de most azt mondom, köszönöm uram, hogy eddig is eljutottunk."