Ritka kincset kapott ajándékba Koltai Róbert, akit a Thália Színházban színésztársai köszöntöttek fel 70. születésnapja alkalmából - tudta meg a Life.hu.

 

A Móricz Zsigmond hagyatékának őrzője, az író unokája, Réka asszony egy ritkasággal kedveskedett Koltai Róbertnek, aki nagyapja műveit állítja színpadra.
Koltai a Napló szilánkok után újabb Móricz-átiratot, a "Jelenetek 2 házasságból" címűt viszi el a teátrumba. A szép kerek születésnap és a darab bemutatásáról szóló sajtótájékoztató egy napra esett, ezért Réka asszony egy féltett kinccsel kedveskedett Koltainak: egy, az író által dedikált Móricz-könyvvel.

Fotó: Kállai-Tóth Anett

A  közkedvelt színészt hétvégén a családja már felköszöntötte, kollégái pedig ezen a különleges napon kívántak még sok-sok boldogságot és hosszú életet neki.

"Osztálytársak voltunk a színművészeti főiskolán, négy évet töltöttünk együtt. Utána Robi Kaposvárra, én Szegedre szerződtem, de nem sok kellett, hogy újból összejöjjünk. Azokban az években még nem móriczosodott el, akkortájt még vékony, szép ,karcsú fiú volt, és bajuszt sem viselt. Csodálatos évek voltak, egyszer egy gyönyörű karácsonyestét is együtt töltöttünk. Az én családom sem volt itthon, és Robiék fia is külföldön tanult. A színészházban aludtunk, és reggel, pont úgy, mint régen, diákkorunkban, összegyűltünk pizsamában" - mesélte Molnár Piroska, akinek alakítását Szász János A nagy füzet című filmjében ősszel a chicagói filmfesztivál nemzetközi zsűrije díjazta.

Fotó: Kállai-Tóth Anett

"A családi ünnepségen már túl vagyunk, mindnyájan felköszöntöttek. Mit kívánhatok még magamnak a következő évekre? Amikor egy új darabot próbálok azt kívánom, hogy ugyanolyan sikeres legyen, mint azok a régiek, amikben évekig, évtizedekig játszottam. Azért egy ilyen születésnapon felmerül bennem, és félek is tőle, hogy ez a mű nem tud olyan sokáig menni, mint a Balfácán vagy a Miniszter félrelép, ami 16- 17 évig futott, és csak azért állt le, mert Fehér Annának babája született. Filmet viszont már nem tervezek. Egészséges és boldog vagyok, annak ellenére, hogy az idén két műtétem is volt. Aznap fogok meghalni, ha elkezdek pihenni" - mondta Koltai.

Fotó: Kállai-Tóth Anett